Σε απόγνωση 100 οικογένειες στη Θεσσαλονίκη

13:02 25/2/2012 - Πηγή: 24wro
Οχι στο κλείσιμο του βρεφονηπιακού σταθμού του... Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), στη Θεσσαλονίκη, λένε οι γονείς των 100 νηπίων, αλλά και οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διαρκείας. «Είμαστε με τα παιδιά στην αγκαλιά και γυρνάμε από σπίτι σε σπίτι αναζητώντας κάποιο συγγενικό πρόσωπο να τα κρατήσει. «Έκανα 2 – 3 μεροκάματα την εβδομάδα, ως οδηγός φορτηγού, και πλέον τα χάνω και αυτά…», ανέφερε γονιός, φανερά αγανακτισμένος. Η κατάργηση του Οργανισμού
Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, στο πλαίσιο του δεύτερου μνημονίου έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
«Μας ενημέρωσαν ότι ο παιδικός σταθμός, όπου φιλοξενούνται 100 παιδιά, θα κλείσει διότι καταργείται ο οργανισμός. Υπήρχαν μητέρες που έκλαιγαν διότι δεν έχουν πόρους για να στείλουν τα παιδιά τους αλλού», επισήμανε ο γονιός Φώτης Δημαρέλης και πρόσθεσε: «Για να πάμε σε άλλο παιδικό σταθμό, χρειαζόμαστε τουλάχιστον 200 ευρώ. Θα πρέπει ο ένας από τους δύο γονείς να σταματήσει να εργάζεται».
«Μας πετάνε στο δρόμο και δεν προβλέπεται ούτε ταμείο ανεργίας. Εγώ έχω 21 χρόνια προϋπηρεσίας. Κατάργηση οργανισμού σημαίνει αυτόματη κατάργηση οργανικών θέσεων, σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε», τόνισε η προϊσταμένη του Παιδικού Σταθμού στη Θεσσαλονίκη, Αννα Κούρου, τονίζοντας πως οι γονείς πλήττονται από παντού.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα