Οι καταλυτικοί Ανεξάρτητοι Έλληνες

12:12 25/2/2012 - Πηγή: 24wro
Η παγκόσμια οικονομία παραπαίει... εξαιτίας της ανικανότητας να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα στην κατάλληλη στιγμή. Βλέπετε το timing είναι απαραίτητο. Δυστυχώς όλα αυτά θυμίζουν έντονα την προ κραχ εποχή του 1929. Εμείς το έχουμε γράψει εδώ και καιρό αλλά το να επισημαίνουν επίσης ο George Soros και ο Alan Greenspan μας κάνει να νοιώθουμε δικαιωμένοι. Αυτό που πραγματικά απεύχομαι είναι να μην δικαιωθούμε στην πρόβλεψη.
Η οικονομική κατάσταση, φαίνεται
μα και είναι μη αναστρέψιμη. Η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι με ένα χρέος μη βιώσιμο, τα μέτρα δεν δουλεύουν, η ύφεση εξακολουθεί να υφίσταται . Η διαφορά είναι στην αντίληψη γιατί όπως είπε και ο Χάρρυ Τρούμαν «Όταν ο γείτονας χάνει τη δουλειά του, βρισκόμαστε σε οικονομική ύφεση. Όταν τη χάνω εγώ, βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση».

Η Γερμανία βγάζει από εξοπλιστικά, δάνεια, προμήθειες ειδών τεχνολογίας κλπ, χρησιμοποιώντας θεμιτά μα και αθέμιτα μέσα, πολύ περισσότερο που σε κάθε χώρα υπάρχουν πολιτικοί κι φορείς με μειωμένη συνείδηση και χαμηλού χαρακτήρα. Είναι τυχαίο που δεν χάνει διαγωνισμό; Μάλλον όχι. Αλήθεια, σε ποια χώρα που έχει νοήμονες κυβερνώντες θα δεχόντουσαν καινούργιο υποβρύχιο που γέρνει; Φανταστείτε για παράδειγμα στο σπίτι του τάδε υπουργού στην καινούργια εντοιχισμένη κουζίνα της Siemens, να τρέχουν τα λούκια. Και να της λέει ο μάστορας της κυρίας υπουργού: «Αν βάλετε δυο vettex και ένα κουβά όλα θα είναι πρίμα!»

Στην «χρεωκοπία» της Ελλάδας έχουν παιχτεί περί τα 150δις €. Αυτά, αν τα αναγάγει κανείς σε τι θα πρέπει να κερδίσουν από τις Τράπεζες και τα hedge funds, το ποσόν ανέρχεται άνω των 1.2 τρις. Και αν γίνουν άμεσα απαιτητά αυτά τα χρήματα, τότε οι Τράπεζες και το Παγκόσμιο Τραπεζικό σύστημα θα τιναχτεί στον αέρα κάνοντας την ιστορία της Lehmann Brothers να μοιάζει με ανέκδοτο με τον Τοτό.
Η μοίρα το έφερε έτσι, ώστε η Ελλάδα να γίνει πειραματόζωο με παράπλευρο στόχο οι «ωραίοι σαν Έλληνες», να γίνουν ξανά «ραγιάδες». Γι΄ αυτό μέσα στην αντάρα και τον σεισμό του Μνημονίου εμφανίστηκαν στο προσκήνιο και οι ...«Ανεξάρτητοι Έλληνες».
Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις, ―εκεί που πάει να σκύψει
με το σουγιά στο κόκαλο, με το λουρί στο σβέρκο,
Να τη, πετιέται αποξαρχής κι αντρειεύει και θεριεύει
και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου
Γιάννης Ρίτσος
Το «κίνημα» του Πάνου Καμμένου είναι λοιπόν γεγονός. Και ύστερα από την πρόγευση του πρώτου άρθρου, ήρθε η στιγμή να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες, με βάση πάντα τις εξισώσεις της Uranian.
Ο χάρτης έχει πλεονεκτήματα αλλά και χτυπητές αδυναμίες, που επισημαίνονται ...αυτομάτως! Πέρα από το ότι δεν υποστηρίζω και δεν εμποτίζω τα κείμενα μου με προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες, η Uranian δεν «επιτρέπει» ερμηνείες κατά το δοκούν γιατί οι άξονες κι τα σημεία έχουν τυποποιημένη και συγκεκριμένη ερμηνεία.

Όπως φαίνεται λοιπόν, το κόμμα αυτό έρχεται να κάνει τις σαρωτικές αλλαγές, να αλλάξει στον τόπο πολιτικά ήθη και τρόπο σκέψης αλλά δρ
Keywords
Τυχαία Θέματα