Σαν σήμερα 07 Ιανουαρίου

12:21 7/1/2012 - Πηγή: 24wro
1186: Αποφασιστική νίκη κοντά στο Στρυμόνα, από τον ελληνικό ...στρατό με στρατηγό τον Αλέξιο Βρανά, επί των Νορμανδών οι οποίοι μετά την κατάληψη του Δυρραχίου και της Θεσσαλονίκης βάδιζαν κατά της Κωνσταντινούπολης.
1753: Ιδρύεται το αρχαιότερο μουσείο του κόσμου, το Βρετανικό Μουσείο. Οι συλλογές του, οι οποίες αριθμούν περισσότερα από επτά εκατομμύρια αντικείμενα, είναι από τις μεγαλύτερες και πιο περιεκτικές στον κόσμο.
1826: Σπάει ο αποκλεισμός του Ιμπραήμ από τον Ανδρέα Μιαούλη, ο οποίος μεταφέρει
πολεμοφόδια στο πολιορκημένο Μεσολόγγι.
1894: Πατεντάρεται το κινηματογραφικό φιλμ, από τον αμερικανό Ουίλιαμ Ντίξον.
1904: Καθιερώνεται ως σήμα κινδύνου το COD. Θα αντικατασταθεί δύο χρόνια αργότερα από το γνωστό S.O.S.
1904: Πεθαίνει ο λόγιος και συγγραφέας, Εμμανουήλ Ροΐδης. Θεωρείται ένας από τους πιο πνευματώδεις συγγραφείς που παρουσιάστηκαν στα ελληνικά γράμματα, ενώ το έργο του συγκροτείται από πολλά διαφορετικά είδη, όπως μυθιστορήματα (Πάπισσα Ιωάννα), διηγήματα, κριτικές μελέτες, κείμενα πολιτικού περιεχομένου, μεταφράσεις και χρονογραφήματα). (Γεν. 28/7/1836).
1924: Ο Τζορτζ Γκέρσουιν, Αμερικανός συνθέτης, τραγουδοποιός και πιανίστας, σε ηλικία 26 ετών ολοκληρώνει το έργο του Rhapsody in Blue (Γαλάζια Ραψωδία).
1943: Πεθαίνει ο Νίκολα Τέσλα, Σέρβος φυσικός, εφευρέτης, μηχανολόγος και ηλεκτρολόγος μηχανικός, από τους πρωτοπόρους στη χρήση του εναλλασσόμενου ηλεκτρικού ρεύματος. Ο Τέσλα είναι κυρίως γνωστός για τις επαναστατικές του συνεισφορές στους κλάδους του ηλεκτρισμού και του μαγνητισμού στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα. (Γεν. 10/7/1856)
Keywords
Τυχαία Θέματα