Δείπνο Χριστόφια – Ερογλου με τον ΟΗΕ στην μέση!

12:11 7/1/2012 - Πηγή: 24wro
Εύθυμο φαγητό. Mε αυτό τον τίτλο στην πρώτη... της σελίδα η τουρκική εφημερίδα Milliyet επιχειρεί να δώσει το δικό της τόνο σε δείπνο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Χριστόφια, με τον αποκαλούμενο «πρόεδρο» της «ΤΔΒΚ», κ. Έρογλου - μαζί με τον ειδικό απεσταλμένο του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, κ. Αλ. Ντάουνερ - στο μικτό χωριό Πύλα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι «το δείπνο έλαβε χώρα σε φιλική ατμόσφαιρα και κατά τη διάρκεια αυτού όλοι γελούσαν». Είναι
φανερό ότι η Άγκυρα θέλει να δείξει ότι οι συνομιλίες προχωρούν…
Να σημειωθεί ότι η Hurriyet, με τον τίτλο «Όχι ΕΟΚΑ, αλλά ΕΟΚΑ Β’», δημοσιεύει ανταπόκριση του Ομέρ Μπιλγκέ από τα Κατεχόμενα, όπου γράφει ότι ο «Ε/κ ηγέτης» Χριστόφιας, στην συνέντευξή του στην Hurriyet που είχε απήχηση, απαντώντας και σε ερώτηση σχετικά με τις επιθέσεις των φανατικών Ελληνοκυπρίων εναντίον τουρκικών ομάδων, απάντησε ενοχοποιητικά για την ΕΟΚΑ και την ΤΜΤ . Η απάντησή του αυτή ξεκίνησε συζήτηση για το ποια ΕΟΚΑ εννοούσε. Κάποια εθνικιστικά τηλεοπτικά δίκτυα της Κυπρου κατηγόρησαν τον Χριστόφια, λέγοντας ότι εξομοίωσε την ΕΟΚΑ με την ΤΜΤ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στεφάνου, είπε ότι η Τουρκία δεν κάνει διάκριση στην ΕΟΚΑ και ότι η διατύπωση του κ. Χριστόφια «ΕΟΚΑ Β’» αναφέρθηκε λανθασμένα στην Hurriyet ως «ΕΟΚΑ» . Ο κ, Στεφάνου, με επιστολή που έστειλε χθες στην Hurriyet, ζήτησε η τελευταία φράση με την λέξη «ΕΟΚΑ» να διορθωθεί ως «ΕΟΚΑ Β’» .

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα