Σαμαράς: Ακυρώσατε τη σωτηρία της χώρας για ένα πολιτικό κους-κους

17:38 19/6/2011 - Πηγή: 24wro
«Πως ένας πρωθυπουργός που παραιτείται το πρωί, μπορεί το απόγευμα να... ξαναγεννηθεί φέρελπις πρωθυπουργός;», διερωτήθηκε στην έναρξη της δευτερολογίας του ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον πρωθυπουργός ότι έβγαλε τη μάσκα, τη «λεοντή», το προσωπείο, ως προς το θέμα της συναίνεσης.

«Είπατε ότι έχετε ντοκουμέντα ότι υπάρχουν αντιρρήσεις στην πολιτική του Ζαππείου 2 από τους ξένους ηγέτες. Έχετε κάποια τέτοια δήλωσή τους;» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως ξένοι αξιωματούχοι προέτρεψαν τα δύο κόμματα να πορευθούν μαζί
χωρίς να μιλήσουν επί του συγκεκριμένου προγράμματος της ΝΔ.

Καταλόγισε μάλιστα στην κυβέρνηση, την ύπαρξη δημοσιευμάτων, περί του παρασκηνίου των συναντήσεων στην Ευρώπη, αποδίδοντάς τα σε «φίλους δημοσιογράφους», του ΠΑΣΟΚ. «Μιλάτε για λιβέλους, που κατά την άποψή μας γράφονται στα κυβερνητικά γραφεία της Αθήνας», επεσήμανε εμφατικά.

Επικαλέστηκε μάλιστα έκθεση της Τρόικας, για να δείξει πως μια σειρά γαλάζιων μέτρων, έχουν υιοθετηθεί από την τριμερή επιτροπή.

«Κάτι αφήσατε να εννοηθεί, ότι θα θέλατε και πάλι να υπάρξει μια συνέχιση αυτής της προσπάθειας. Αλλά μη βιάζεστε γιατί πιστεύω ότι θα έρθουν και πάλι οι κομματικοί σας κηπουροί με τα κλαδευτήρια να το απαγορέψουν αυτό το πράγμα να γίνει και πάλι», πρόσθεσε με ειρωνικό τόνο σε άλλο σημείο, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της παράταξής του.

«Αυτό που απομένει να μάθουμε είναι γιατί με όσα κάνατε ή με όσα παραλείψετε να κάνετε, οδηγήσατε τη χώρα συνειδητά στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ», επέμεινε.

Ακυρώσατε τη σωτηρία της χώρας για ένα πολιτικό κους-κους;
«Ο κύριος Πεταλωτής, βουλευτές σας, υπουργοί σας ήταν εκείνοι που έπλεξαν το εγκώμιό σας στις τηλεοράσεις, για την ηρωική σας απόφαση. Για την κίνηση που συμφωνήσαμε. Που πήγε ο ηρωισμός; Που εξατμίστηκε αυτή η υπέρβαση σας; Εγώ την τορπίλισα; Αποφασίσατε συμπόρευση και την ακυρώσατε για πολιτικά κουτσομπολιά και διαρροές. Ακυρώσετε τη σωτηρία της χώρα για ένα πολιτικό κους-κους;» τόνισε.

Κοινοβουλευτικός σας εκπρόσωπος ο Καρατζαφέρης
Σφοδρά πυρά εξαπέλυσε και κατά του Γιώργου Καρατζαφέρη, λέγοντας πως είναι το μόνο κόμμα στη βουλή που κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.
«Μια συμβουλή, να τον ακούτε τον σύμβουλό σας. Δικαίως διαμαρτύρεται. Δεν του έχετε φερθεί καλά, δώστε του σημασία, δεν βλέπετε πόσο σας αγαπάει. Σας είπα να τον κάνετε υπουργό και εσείς τον κάνατε κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο», τόνισε, αφήνοντας αιχμές για τη στάση Καρατζαφέρη στα πολιτικά δρώμενα.

newsbomb.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα