Πυρετός για το ντιμπέιτ Ομπάμα - Ρόμνεϊ

09:55 1/10/2012 - Πηγή: 24wro
Με επαίνους προς τον αντίπαλο, οι άνθρωποι του προέδρου επιχειρούν να χαμηλώσουν τις...
προσδοκίες για τις εμφανίσεις Ομπάμα. Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, θεωρούν τις αναμετρήσεις ως τη μεγάλη ευκαιρία του Ρόμνεϊ να ανατρέψει τη σε βάρος του διαφορά των 7 μονάδων που «δείχνουν» τα γκάλοπ

Τα επιτελεία Ομπάμα - Ρόμνεϊ έχουν μπει στον ρυθμό της πρώτης τηλεμαχίας των δύο μονομάχων για την προεδρία

Οι έπαινοι προς τον αντίπαλο δεν είναι καθόλου συνηθισμένο φαινόμενο στην αμερικανική πολιτική σκηνή, ιδίως όταν αυτοί γίνονται μόλις έναν μήνα πριν από
τις προεδρικές εκλογές.

Κι όμως εν όψει της πρώτης τηλεμαχίας μεταξύ Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ την Τετάρτη στο Ντένβερ του Κολοράντο, αυτό ακριβώς έπραξαν οι επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τις ικανότητες του Ρόμνεϊ ως συνομιλητή: «Ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ είναι πολύ ικανός στις συζητήσεις», δήλωσε πρόσφατα ο Τζιμ Μεσίνα, διευθυντής της εκστρατείας του... Ομπάμα.

Αντιθέτως, για το αφεντικό του, ο Μεσίνα είπε πως συνηθίζει να «δίνει μεγάλες και καμιά φορά ασαφείς απαντήσεις, οπότε το πλεονέκτημα το έχει ο Ρόμνεϊ».

Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι του προέδρου επιχειρούν να χαμηλώσουν τις προσδοκίες από τις εμφανίσεις Ομπάμα στα ντιμπέιτ, αλλά και να πετάξουν την μπάλα στο γήπεδο του αντιπάλου, που αντιθέτως έχει πολύ μεγάλες προσδοκίες απ' αυτές τις αναμετρήσεις.
Οπως πιστεύουν στο Ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο, η ώρα των ντιμπέιτ είναι η ώρα που θα λάμψει το άστρο του υποψηφίου τους. Και πρέπει να λάμψει, καθώς πλέον υπολείπεται του αντιπάλου του σ' όλες τις δημοσκοπήσεις, ακόμα και σ' αυτές που αφορούν την οικονομία.

Ενδεικτικά, οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις των εταιρειών Rand και Gallup δίνουν στον Δημοκρατικό υποψήφιο ένα προβάδισμα 7 και 6 ποσοστιαίων μονάδων αντίστοιχα έναντι του Ρόμνεϊ, ο οποίος, από την πλευρά του, προσπαθεί να ανακάμψει ανεβάζοντας τους τόνους.
Χαρακτηριστικά, ο Ρεπουμπλικάνος κατηγόρησε χθες τον Ομπάμα για «παθητικότητα» και «αποτυχία» στη Μέση Ανατολή. Στον απόηχο όλων των παραπάνω, τα επιτελεία των δύο υποψηφίων προετοιμάζονται για την πρώτη μεγάλη τηλεμαχία. Οι μεν Δημοκρατικοί θέλουν τα ντιμπέιτ να αποτελέσουν την πλατφόρμα απ' όπου ο Ομπάμα θα μπορέσει να δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα της πολιτικής του.

Οι δε Ρεπουμπλικάνοι αντιμετωπίζουν τα ντιμπέιτ ως ίσως την τελευταία ευκαιρία του Ρόμνεϊ να «σαγηνεύσει» τους ψηφοφόρους. Δεν είναι τυχαίο πως η προετοιμασία του Ρεπουμπλικάνου ξεκίνησε ήδη από τα μέσα του καλοκαιριού. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Δημοκρατικών λέγεται πως αυτός ήταν κλεισμένος σε μια απομονωμένη βίλα στο Βέρμοντ όπου και εξασκούνταν καθημερινά.
Εντατική προετοιμασία
Πρόκειται για μία μάλλον ασυνήθιστη προετοιμασία για ντιμπέιτ και για μία ακόμα πιο ασυνήθιστη δημοσιοποίηση της «προπόνησης» του υποψηφίου από τους επιτελείς της προεκλογικής του εκστρατείας, γεγονός που πιστοποιεί και την τεράστια σημασ
Keywords
Τυχαία Θέματα