Ψωμιάδης, Σκόπια και… FYROM

12:53 24/4/2012 - Πηγή: 24wro
Δεν κάνουν πίσω οι Σκοπιανοί και ζητούν να απαλειφθεί ο όρος FYROM από τα δικαστικά έγγραφα, προκειμένου να κάνουν δεκτό το ...
αίτημα έκδοσης του Μάκη Ψωμιάδη στην Ελλάδα.
Το Onsports από την πρώτη στιγμή που ο Μάκης Ψωμιάδης
συνελήφθη στα Σκόπια, είχε αναφέρει το μεγάλο κίνδυνο δημιουργίας διπλωματικού επεισοδίου με τη γειτονική χώρα.
Και πλέον, όσο πλησιάζει η ημερομηνία ολοκλήρωσης του διαστήματος κράτησής του στις φυλακές των Σκοπίων, όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε ένα θρίλερ, ως προς την τύχη που θα έχει το αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοση Ψωμιάδη στην Ελλάδα.
Και αυτό, διότι οι Σκοπιανοί εξακολουθούν να αρνούνται την αποδοχή των ελληνικών εγγράφων, αν δεν απαλειφθεί από αυτά ο όρος FYROM, κάτι που δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της χώρας μας.
Τι σημαίνει αυτό; Απλά, πως σε περίπτωση που μέχρι τις 15 Μαΐου δεν βρεθεί λύση μέσω της διπλωματικής οδού, οι Σκοπιανοί θα αποφανθούν για την τύχη του Ψωμιάδη, είτε αφήνοντάς τον ελεύθερο -πιθανότατα με περιοριστικούς όρους- είτε προχωρώντας σε παράταση του χρόνου κράτησής του. Το σενάριο της έκδοσής του στην Ελλάδα, δεδομένου και του ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω προεκλογικής περιόδου αρχίζει να αποκτά ολοένα και μικρότερες πιθανότητες πραγματοποίησης.
Σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝEΑ» επαναφέρει το θέμα στο προσκήνιο, κάνοντας λόγο για συναγερμό που έχει ξεσπάσει σε διπλωματικό και δικαστικό επίπεδο, αφού είναι εμφανέστατη η διάθεση των Σκοπιανών να εκμεταλλευτούν για πολιτικούς λόγους την υπόθεση Ψωμιάδη.

onsports.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα