«Προβληματίζει» ο νηογνώμονας

00:00 30/3/2011 - Πηγή: 24wro
Θέμα κάλυψης από νηογνώμονα εξακολουθούν να έχουν...


τα περίπου 60 τουριστικά ημερόπλοια, λίγο μάλιστα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, αλλά και τα 4.000 περίπου κότερα και 1.000 ακόμα πλοία εθνικής νομοθεσίας μέχρι 500 κόρους (ρυμουλκά, ξύλινα και πλαστικά επιβατηγά που εκτελούν διεθνούς πλόες αλιευτικά κάτω των 24 μέτρων και φορτηγά κάτω των 500 κόρων) καθώς ο ελληνικός νηογνώμονας τελεί υπό την αναστολή αναγνώρισής του από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σημειώνεται
ότι σε κάθε τουριστικό ημερόπλοιο απασχολούνται τουλάχιστον επτά άτομα, πέρα από τα γραφεία τουριστικής διακίνησης ενώ να σημειωθεί ότι σε ένα περίπου κότερο σαράντα μέτρων απασχολούνται τουλάχιστον 8 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας αναμένεται σύντομα να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, όσον αφορά το θέμα των πιστοποιητικών κλάσης για τα ημερόπλοια αλλά και για τα 4.000 περίπου κότερα μέχρι 500 κόρους και 1000 ακόμα διάφορα πλοία εθνικής νομοθεσίας.

Η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοιων από την πλευρά της έχει ζητήσει την εξαίρεση από την πιστοποίηση του νηογνώμονα και να παραμείνουν στην επιθεώρηση εμπορικών πλοίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα