Προβάδισμα ΝΔ - Διογκώνεται η κοινωνική διαμαρτυρία

00:50 3/6/2011 - Πηγή: 24wro

Ανατροπή στα δημοκοπικά δεδομένα παρουσιάζει η έρευνα της εταιρείας VPRC...



που δημοσιεύεται στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ».

Η ΝΔ, παρά τα χαμηλά της ποσοστά, προηγείται έναντι του ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων για πρώτη φορά μετά το 2008.

Το ΠΑΣΟΚ μειώνεται σταθερά και, αν δεν ανακοπεί η πτωτική του πορεία, θα καταγράψει το χειρότερο εκλογικό του
ποσοστό μετά το 1977, δεν αποκλείεται μάλιστα να το ξεπεράσει αρνητικά.

Η επόμενη Βουλή φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι θα είναι εξακομματική και πιθανόν επτακομματική. Περισσότερες πιθανότητες εισόδου εμφανίζουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι και δευτερευόντως η Δημοκρατική Αριστερά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα ποσοστά δήλωσης αποχής και λευκού / άκυρου εκτινάσσονται ως πρόθεση στο 50.9% του εκλογικού σώματος.

Το δικομματικό άθροισμα μειώνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα στην παρούσα φάση να μην διαφαίνεται περίπτωση «ισχυρού πόλου» στο κομματικό σύστημα γύρω από τον οποίον θα μπορούσε να συγκροτηθεί ένα συμπαγές κυβερνητικό σχήμα.

Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει από την έρευνα είναι ότι διογκώνεται καταλυτικά το κλίμα κοινωνικής διαμαρτυρίας.

Στο «εκρηκτικό» ποσοστό του 34% καταγράφεται ο δείκτης φτώχειας των νοικοκυριών στην ελληνική κοινωνία, ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του Μνημονίου.

Το ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στο 19.8%, ενώ το 82.7% της ελληνικής κοινής γνώμης εκτιμά ότι η οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει τους επόμενους μήνες.

Το 90.9% είναι δυσαρεστημένο από τον τρόπο που η ελληνική Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση.

Το 60.4% θεωρεί ότι η ασκούμενη πολιτική εξυπηρετεί συμφέροντα που λειτουργούν σε βάρος της χώρας, ενώ μόλις το 22.9% θεωρεί την ασκούμενη πολιτική εθνική ανάγκη για τη σωτηρία της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα