ΠΟΥΤΙΝ: Άνευ προηγουμένου επανεξοπλισμός της Ρωσίας

23:23 21/2/2012 - Πηγή: 24wro
Τον «άνευ προηγουμένου επανεξοπλισμό» της Ρωσίας ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν...
θέλοντας να ενισχύσει τις πιθανότητές του να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο στις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να μπει σε πειρασμό λόγω της αδυναμίας μας», έγραψε σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ρασίσκαγια Γκαζέτα» ο Πούτιν, ο οποίος έχει επανειλημμένα δηλώσει πως ξένες χώρες εποφθαλμιούν τον ορυκτό πλούτο της χώρας του, θυμίζοντας παλαιότερη ψυχροπολεμική ρητορική.
Ο
ρώσος Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα σχέδιά του για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας την επόμενη δεκαετία, με ένα πρόγραμμα αξίας άνω των 770 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τα οποία θα αγοραστούν 400 διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι, περισσότερα από 600 μαχητικά αεροσκάφη, δεκάδες υποβρύχια και πλοία καθώς και χιλιάδες οχήματα. Απευθυνόμενος στους Ρώσους που είχαν δυσαρεστηθεί όταν η χώρα τους σταμάτησε να είναι στρατιωτική υπερδύναμη, ο Πούτιν έγραψε: «Εν μέσω οικονομικής αναταραχής και άλλων προβλημάτων υπάρχει πάντα ο πειρασμός για την επίλυση προβλημάτων με τη χρήση βίας ώστε να ασκηθεί πίεση». Διευκρίνισε μάλιστα ότι η Ρωσία θα αντιδράσει στη σχεδιαζόμενη ανάπτυξη αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διαμορφώνοντας ένα οπλικό σύστημα που θα μπορέσει να τη διαπεράσει, εάν χρειαστεί. Ο Πούτιν θεωρεί πως η ασπίδα δεν έχει σκοπό να περιορίσει τον κίνδυνο από μια πυραυλική επίθεση του Ιράν, όπως ισχυρίζεται η Ουάσιγκτον, και ότι ο πραγματικός της στόχος είναι η Ρωσία.
Η επίδειξη δύναμης που κάνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει στόχο να ενισχύσει τη δημοτικότητά του και να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές από τον πρώτο γύρο, κάτι που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα επιτύχει. Τα τελευταία γκάλοπ τον φέρνουν να συγκεντρώνει 58,6% των ψήφων, με τον δεύτερο, τον βετεράνο κομμουνιστή ηγέτη Γκενάντι Ζουγκάνοφ, να συγκεντρώνει μόλις 14,8%. Προσπαθώντας πάντως να περιορίσει τις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες, ο Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ συναντήθηκε χθες για πρώτη φορά με ηγέτες της αντιπολίτευσης προκειμένου να καθορίσουν τους κανόνες που θα διέπουν την ίδρυση νέων κομμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα