Που θα πάνε οι υπάλληλοι μετά την κατάργηση;

11:26 18/7/2011 - Πηγή: 24wro
Μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ψήφιση του νόμου, οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν...
είτε στα υπουργεία που εποπτεύουν τους οργανισμούς που καταργούνται, είτε στους νέους φορείς που θα δημιουργηθούν


Αυτοδίκαιη μεταφορά σε κενές οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις σε υπουργεία ή στα νέα νομικά πρόσωπα που θα δημιουργηθούν προβλέπεται για τους υπάλληλους των 27 υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορέων που θα περιλαμβάνονται σε τροπολογία του πολυνομοσχεδίου που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Χωρίς απολύσεις
και "εργασιακή εφεδρεία", το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, θα εισηγηθεί την κατάργηση 10 δημόσιων οργανισμών και τη συγχώνευση άλλων 17, προβλέποντας τη μετακίνηση του υπάρχοντος προσωπικού εντός 15 ημερών από την ψήφιση του νόμου, είτε στα υπουργεία που εποπτεύουν τα νομικά πρόσωπα, είτε στους νέους φορείς που θα δημιουργηθούν, με το ίδιο μισθολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς.

Το προσωπικό θα μεταφερθεί σε κενές οργανικές θέσεις και αν δεν υφίστανται στον οργανισμό του φορέα θα τοποθετηθούν σε προσωποπαγείς θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, κλάδου και βαθμού με τη θέση που υπηρετούσαν. Αναλυτικά στην τροπολογία προβλέπεται η μεταφορά προσωπικού από τους καταργούμενους φορείς:

Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής. Οι αρμοδιότητές του θα μεταφερθούν στην Επιτροπή Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού που αποτελεί συμβουλευτικό όργανο του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Ν.Π.Ι.Δ. "Εθνικός Οργανισμός Ερευνας και Τεχνολογίας". Οι υπάλληλοι μεταφέρονται στο εποπτεύον υπουργείο Παιδείας. Ν.Π.Δ.Δ. "Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων" και έδρα τα Βίλια Αττικής. Οι υπάλληλοι θα μετακινηθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σταθμός Ελέγχου Κάπρων. Οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ν.Π.Ι.Δ με την επωνυμία "Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού". Το προσωπικό μετακινείται στο υπουργείο Πολιτισμού Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία "Εργο Πολιτών" που εποπτεύεται από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού όπου θα μετακινηθεί το προσωπικό. Το προσωπικό του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία "Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ιππασία" και με έδρα το Μαρκόπουλο Αττικής θα μεταφερθούν στο υπουργείο Πολιτισμού. Ν.Π.Δ.Δ. Εθνικό Στάδιο Νέας Ιωνίας Βόλου που εποπτεύεται από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού. Οι υπάλληλοι του θα μεταφερθούν σε κενές οργανικές θέσεις στην Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας. Επίσης προβλέπεται η λύση και εκκαθάριση: Του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα μεταφερθούν στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Της Ανώνυμης Εταιρείας Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιομηχανίας Τροφίμων, όπου το προσωπικό και οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στον ΕΦΕΤ Α.Ε. Ενοποίηση
Το προσωπικό των φορέων ή υπηρεσιών που συγχωνεύονται μεταφέρεται σε κενές οργανικές ή σε προσωποπαγείς θέσεις στους φορείς που τα
Keywords
Τυχαία Θέματα