H επίσκεψη Κλίντον έστρεψε τα βλέμματα των διεθνών ΜΜΕ ξανά στην Ελλάδα

10:31 18/7/2011 - Πηγή: 24wro
Τα βλέμματα στην Ελλάδα έστρεψαν ξανά τα διεθνή ΜΜΕ με αφορμή την επίσκεψη...
της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον στη χώρας μας.

Το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg με τίτλο «Η Χίλαρι Κλίντον καλεί τους Έλληνες να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις»
αναφέρεται στις προτροπές της αμερικανίδας υπουργού προς τους Έλληνες ηγέτες να συνεχίσουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίλυση της κρίσης χρέους.

«Η Κλίντον επαινεί τα ‘’ζωτικής σημασίας’’ μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα» γράφει το αμερικανικό δίκτυο CNN. To κανάλι μεταδίδει την δήλωση της υπουργού ότι «βρίσκεται στο πλευρό του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης».

Η Guardian γράφει ότι «η Κλίντον βρίσκεται στην Αθήνα για να δείξει την υποστήριξή της στον Έλληνα πρωθυπουργό και τα μέτρα λιτότητας που έχουν παρθεί για την ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας». «Είμαι, εδώ για να πω ότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα μέτρα θα είναι η αφορμή για μια πολύ ισχυρή οικονομία στην Ελλάδα», είπε η Κλίντον.

Η «New York Times» έχει κείμενο με τίτλο: «Στην Αθήνα η Κλίντον επαινεί την αντιμετώπιση του χρέους της». Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Χίλαρι κατά την πρώτη της επίσκεψη, ως γραμματέας της αμερικανικής κυβέρνησης, «έδειξε την εμπιστοσύνη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα στις προσπάθειές που κάνει να βγει από την κρίση χρέους που έχει κλονίσει την ευρωζώνη και έχει ταρακουνήσει την παγκόσμια οικονομία».

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα