Που και γιατί χάθηκε ο Θάνος Τζήμερος μετά τις εκλογές

23:02 2/12/2012 - Πηγή: 24wro
Είναι κάτι σαν τον Πέτρο Τατσόπουλο της Δεξιάς. Αθυρόστομος, ορμητικός και με...
άποψη, ο διαφημιστής Θάνος Τζήμερος δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή και τώρα παλεύει να κάνει come back. Εντελώς άγνωστος, τον Σεπτέμβριο του 2011 ξεκίνησε την ίδρυση του πολιτικού κόμματος δημιουργία, ξανά!, συμμετείχε στις εκλογές της 6ης Μαΐου
2012 και κατέλαβε την 11η θέση με ποσοστό 2,15%.

Σύνθημά του από τις πρώτες ημέρες ήταν ότι στο κόμμα Δημιουργία, Ξανά δεν μπορούν να συμμετέχουν φθαρμένα πολιτικά στελέχη. Με οξύ τρόπο κατακεραύνωσε τα υπάρχοντα κόμματα και μιλούσε με οξύτητα κατά της διαπλοκής και της κομματοκρατίας.

Με φιλελεύθερες απόψεις τάχθηκε κατά της συμμετοχής του κράτους στην επιχειρηματικότητα και προέβαλε με ρηκικέλευθο τρόπο ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Την τελευταία στιγμή όμως πριν τις εκλογές του Μαίου 2012, και ενώ οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι το κόμμα του δεν μπαίνει στη Βουλή ο Θάνος Τζήμερος έκανε συνεργασία με το κόμμα Δράση του Στέφανου Μάνου και πάτωσε.

Βολιώτης, μουσικός, διαφημιστής

Ο Θάνος Τζήμερος (πλήρες όνομα Γλαύκος-Αθανάσιος Τζήμερος) γεννήθηκε στο Βόλο το 1961. Είναι διαφημιστής κατ' επάγγελμα. Το ενδιαφέρον από την παιδική του ηλικία για την μουσική, τον οδηγεί να μάθει πιάνο και κλασική κιθάρα. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Λύκειο πέρασε το 1978 στην ΑΣΟΕΕ και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Δεν πήρε όμως ποτέ το πτυχίο του λόγω της άποψής του για τη μη επάρκεια του εκπαιδευτικού συστήματος και την ασφυκτικότητα που προκαλεί ο κομματικός συνδικαλισμός μέσα σε αυτό!

Την περίοδο 1978-1989 εργάστηκε σε ωδεία ως καθηγητής μουσικής, σολίστας ορχηστρών αλλά και ως ραδιοφωνικός παραγωγός, ενώ τη διετία 1989-1991 εργάστηκε στη Γερμανία ως μουσικοσυνθέτης και ραδιοφωνικός παραγωγός.

Από το 1991 και έπειτα εργάστηκε στον χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ, ως κειμενογράφος και στη συνέχεια ως δημιουργικός διευθυντής, σε πολυεθνικές εταιρίες (Saatchi and Saatchi, BBDO Group). Το 1996 δημιούργησε τη δική του διαφημιστική εταιρία Reverse.

Κριτική στο υπάρχον πολιτικό σύστημα

Ο Θάνος Τζήμερος στις ομιλίες του επικρίνει έντονα τα πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, χρησιμοποιώντας φράσεις όπως:
«πώς να αντιπαρατεθείς με την χυδαιότητα»
«οι πολεμικές κραυγές των ανόητων και οι στρεψόδικες αγορεύσεις των απατεώνων»
«οι ηγέτες μας συναγωνίζονται σε ανοησία και σε μικρότητα»
αναφέρεται σε πολιτικούς αρχηγούς ως ο «Γιωργάκης» και ο «Αντωνάκης» τονίζοντας πως πρόκειται για υποκοριστικά υποτίμησης και τους χαρακτηρίζει «ανεπαρκείς», «μικρόνοες», «μικρόψυχους», καθώς και «θλιβερές φιγούρες»
αναφερόμενος στην αριστερά αντιπολίτευση μιλά για «κοινοβουλευτικούς μπαχαλάκηδες»
για το γενικό πολιτικό σχήμα αναφέρεται σε «ανόητους», «κομπιναδόρους», «γελοίο θίασο απατεώνων και γραφικών» και «κλόουν».

Συνεργασία με τον Γρηγόρη Βαλιανάτο

Μετά από δημόσιες αντιπαραθέσεις με τον Γρηγόρη Βαλιανάτο ο Θάνος Τζήμερ
Keywords
Τυχαία Θέματα