Ποσοστό στην ΔΕΠΑ επιθυμεί η αζέρικη SOCAR

16:00 7/6/2011 - Πηγή: 24wro
Η κρατική εταιρία ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν SOCAR ενδιαφέρεται να αποκτήσει ποσοστό στην ...ΔΕΠΑ και το τουρκικό δίκτυο διανομής αερίου, είπε την Τρίτη στέλεχος της εταιρίας.
«Εξετάζουμε τη συμμετοχή μας σε διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ... Συζητάμε την αγορά ποσοστού του Δημοσίου σε αυτή την εταιρία», είπε
σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της έκθεσης Caspian Oil and Gas ο Vagif Aliyev, επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων της SOCAR. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για την πιθανή συμμετοχή της SOCAR σε οποιαδήποτε διαγωνισμό.
Τον Απρίλιο, η SOCAR υπέγραψε συμφωνία για την απευθείας παροχή αερίου στη ΔΕΠΑ, παρακάμπτοντας τους Τούρκους μεσολαβητές. Δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις για τον όγκο της συμφωνίας, αλλά το Αζερμπαϊτζάν είπε τον Φεβρουάριο ότι σχεδιάζει να πουλήσει απευθείας 0,7 δις κυβικά μέτρα στην Ελλάδα, η οποία από τα τέλη του 2008 αγόραζε την ίδια ποσότητα από την Τουρκία στο πλαίσιο προγράμματος επανεξαγωγής.
Ο Aliyev είπε επίσης ότι η SOCAR ενδιαφέρεται για την εξαγορά ποσοστού στην τουρκική εταιρία διανομής αερίου Ikdash. «Ετοιμαζόμαστε για να συμμετάσχουμε σε αυτό τον διαγωνισμό», είπε.

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα