Πόσα λεπτά άσκησης να κάνω καθημερινά;

20:12 13/7/2012 - Πηγή: 24wro
Έχουμε αναφέρει πολλές φορές για την αξία της ...
άσκησης και πόσο ωφέλιμη είναι για την υγεία μας τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά. Πόση άσκηση χρειαζόμαστε πραγματικά, όμως;Σίγουρα υπάρχει ένας κανόνας ο οποίο αναφέρει ότι άσκηση από 30-45 λεπτά την ημέρα και αυτό να γίνεται για 5 φορές την εβδομάδα, θα είναι ευεργετικό για τον οργανισμό μας. Μπορεί αυτή η άσκηση να είναι τα περπάτημα σε γρήγορο ρυθμό, οι δουλειές του σπιτιού και του κήπου, όπως και το κολύμπι στη θάλασσα. Έτσι θα πετύχουμε αύξηση των καρδιακών παλμών και η ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος με απίστευτα οφέλη σε όλα τα
υπόλοιπα συστήματα, του οργανισμού, μυϊκού, εντερικού κτλ.

Σε περίπτωση που θέλουμε να χάσουμε βάρος, απλά αυξάνουμε τη διάρκεια της άσκησης με αρκετά έντονες ασκήσεις. Περίπου 60-75 λεπτά άσκησης όπως έντονη κολύμβηση, τρέξιμο, αερόμπικ και χορός, είναι από τις δραστηριότητες, που θα ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός και θα αρχίσουμε να «καίμε» θερμίδες περισσότερες από αυτές, που λαμβάνουμε. Με αυτό τον τρόπο ο μεταβολισμός μας θα αυξηθεί και θα ρίχνουμε κιλά, με διασκεδαστικό τρόπο.

Αν τα παραπάνω σας φάνηκαν βουνό, και θέλετε να είστε λίγο πιο χαλαρές σε ότι αφορά τη σωματική σας δραστηριότητα, τότε απλά με έξυπνες κινήσεις, όπως περπάτημα για να πάτε στη δουλειά ή το ανέβασμα στις σκάλες και χρήση ποδηλάτου για τα ψώνια σας, θα καταφέρετε να ενεργοποιήσετε καρδιαγγειακό και μυϊκό σύστημα.

Με απλές κινήσεις μπορείτε να πετύχετε πολλά. Αρκεί να είστε επίμονες και να υπομονετικές. Να έχετε στο μυαλό σας, την υγεία σας και κίνητρο σας να είναι η δημιουργία μια καλύτερης ποιότητας ζωής.
Keywords
Τυχαία Θέματα