Πώς ο Αμαζόνιος έγινε πηγή έμπνευσης για το δημιουργό του Amazon

10:50 14/11/2012 - Πηγή: 24wro
Η Amazon βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο μάτι του κυκλώνα καθώς κατηγορείται από τις...
αρχές της Μεγάλης Βρετανίας για φοροδιαφυγή. Πολλοί έχετε ίσως αναρωτηθεί πώς το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα του πλανήτη διάλεξε ένα όνομα που παραπέμπει στην ελληνική μυθολογία. Και να πώς έχει η ιστορία.

Ήταν το 1995 όταν ο Τζεφ Μπέζος αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο ηλεκτρονικό εμπόριο αναπτύσσοντας μια ιστοσελίδα που δεν θα έμοιαζε με τις άλλες και θα περιλάμβανε μια
τεράστια γκάμα βιβλίων, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Έπρεπε όμως να βρει την κατάλληλη επωνυμία καθώς το όνομα Cadabra που είχε επιλέξει αρχικά του φαινόταν ανεπαρκές. Άνοιξε λοιπόν το λεξικό και άρχισε να ψάχνει για ονόματα που άρχιζαν από άλφα. Φτάνοντας στη λέξη «Αmazon» ένιωσε ότι χτύπησε μια φλέβα χρυσού. Το όνομα ήταν εξωτικό και ξέφευγε από τα συνηθισμένα, φέρνοντας στο νου τον Αμαζόνιο, το μεγαλύτερο ποταμό του κόσμου. Ο ίδιος ονειρευόταν το e-shop του να γίνει το μεγαλύτερο του κόσμου, ένας ποταμός γνώσης και βιβλίων, έτσι γρήγορα ταυτίστηκε με το όνομα Amazon που αντιπροσώπευε τις επιθυμίες του. Επιπλέον η λέξη περιείχε το «a», το πρώτο γράμμα της αγγλικής αλφαβήτου και το «z» που είναι το τελευταίο: ο Μπέζος ήθελε το ηλεκτρονικό του βιβλιοπωλείο να έχει τα πάντα, από το a ως το z, από το άλφα ως το ωμέγα.

Ετσι η ονομασία με το διπλό συμβολισμό έγινε το σημαντικότερο εμπορικό site και ο ίδιος εκατομμυριούχος. Και για όσους αναρωτιούνται πώς πήρε το όνομά του ο Αμαζόνιος, η ελληνική μυθολογία έβαλε κι εδώ το χεράκι της.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα