Με πολλά πλοκάμια η μαφία της Κρήτης

10:13 14/11/2012 - Πηγή: 24wro
Επί ποδός βρίσκεται η τοπική αστυνομία στους κόλπους της οποίας επικρατεί ...
μούδιασμα μετά τις αποκαλύψεις που αφορούν στην δράση της εγκληματικής οργάνωσης των 20 - ανάμεσά τους και τριών αστυνομικών της Κρήτης - με την υπόθεση όπως όλα δείχνουν να παίρνει τεράστιες διαστάσεις και τις αποκαλύψεις να μην έχουν τέλος.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται σε ετοιμότητα για την μεταφορά των συλληφθέντων στο δικαστικό μέγαρο Λασιθίου όπου
αναμένεται να προσαχθούν προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Οι 16 πέρασαν τη νύχτα στα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Ηρακλείου ενώ στη φυλακή βρίσκονται ήδη οι τέσσερις εκ των εμπλεκομένων οι οποίοι είχαν προφυλακιστεί για την υπόθεση της χασισοφυτείας στο Αστρίτσι.

Σήμερα επίσης αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση από τον αστυνομικό διευθυντή Λασιθίου Φανούρη Μανιουδάκη.

Ο μίτος της Αριάδνης

Η υπόθεση άρχισε να ξετιλύγεται αρκετούς μήνες πριν με τους αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση να αξιοποιούν πληροφορίες και στοιχεία. Ακόμη και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία με τις εξελιγμένες μεθόδους της και όλα τα νέα δεδομένα εντοπισμού που έχει στη διάθεση της τέθηκε στη διάθεση των διωκτικών αρχών της Κρήτης για τον εντοπισμό και την καταγραφή στοιχείων αναφορικά με την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που είχε απλώσει τα πλοκάμια της στους τρεις από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ήταν αυτή που με τα μέσα της κατάγραψε 500 σελίδες συνομιλιών των εμπλεκόμενων.

Πρόκειται για συνομιλίες που καταγράφηκαν και απομαγνητοφωνήθηκαν και αποδεικνύουν τις σχέσεις που είχαν μεταξύ τους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτές οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες αποτελούν εξάλλου και ένα σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο μέσα στον ογκώδη φάκελο της μίας από τις δικογραφίες που αναμένεται να σχηματίσει η Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου που θα αναλάβει αυτό το βάρος.

Προκαταρκτική

Στο μεταξύ η εισαγγελία Εφετών Κρήτης έχει ήδη δώσει εντολή για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης έτσι ώστε να διαπιστωθεί η εμπλοκή λειτουργών του κράτους στην εγκληματική οργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα η Εισαγγελία Εφετών έδωσε εντολή να διερευνηθεί η εμπλοκή επιστημόνων που μέχρι τώρα είχαν την εντολή να συνεργάζονται με τις αρχές για την τήρηση των νόμων και της τάξης ωστόσο τώρα υπάρχουν οι πληροφορίες ότι δεν αποκλείεται να είχαν συνεργαστεί με ανθρώπους που κινούνταν στην παρανομία, και εξέδιδαν πιστοποιητικά αθωότητας για λογαριασμό τους.

Χτες το απόγευμα με εντολή της εισαγγελίας εφετών έγινε έρευνα σε εργαστήριο συγκεκριμένου φορέα και ελήφθησαν δείγματα προκειμένου να συγκριθούν με δείγματα από τους συλληφθέντες για υπόθεση ναρκωτικών ωστόσο για την ώρα δεν έχουν σημειωθεί συλλήψεις επιστημόνων.

Επιπλέον αναμένεται στην ίδια προκαταρκτική να διερευνηθεί και ο ρόλος ανθρώπων που έπρεπε να
Keywords
Τυχαία Θέματα