Ποιός ειναι ο 24χρονος μακελάρης του Ντένβερ

14:17 21/7/2012 - Πηγή: 24wro

Ένας μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, ο 24χρονος Τζέιμς Χολμς, συνελήφθη με την κατηγορία...ότι είναι ο δράστης του μακελειού στο σινεμά του Ντένβερ κατά τη πρεμιέρα της νέα ταινίας του Μπάτμαν.
Το περιστατικό που σόκαρε και βύθισε στο πένθος τις ΗΠΑ δεν σχετίζεται με τρομοκρατία· συγκλονισμένος ο πρόεδρος Ομπάμα διέκοψε την
προεκλογική εκστρατεία και επέστρεψε στην πρωτεύουσα. Μεσίστιες οι σημαίες σε όλη τη χώρα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Χολμς σε πάρκινγκ κοντά στο σινεμά. Δεν πρόβαλε καμία αντίσταση. Τους είπε μάλιστα ότι είναι ο Τζόκερ, ο αντίπαλος του Μπάτμαν...

Ήταν οπλισμένος με ημιαυτόματο όπλο AR-15 (εκδοχή του τυφεκίου M16 που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός και μπορεί να αγοραστεί στις ΗΠΑ), ένα πιστόλι Glock και μία καραμπίνα. Άγνωστο είναι ακόμη αν κατείχε τα όπλα νόμιμα.

Ο Χόλμς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και εξοπλισμό που συνήθως φέρουν οι αστυνομικοί των ειδικών μονάδων.

Η κατοικία του είναι περίπου 10 χιλιόμετρα από το σημείο της τραγωδίας, οι Αρχές όμως δεν μπόρεσαν να μπουν αμέσως μέσα γιατί ήταν παγιδευμένη.

Στο καθιστικό υπήρχαν καλώδια που συνδέονταν με δοχεία με άγνωστα υλικά. Η αστυνομικοί έκανε λόγο για παγίδα «που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στη ζωή μας».

Στο σπίτι του 24χρονου υπήρχε άλλο ένα πιστόλι Glock.

Οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του συγκροτήματος και παρακείμενων κατοικιών, προειδοποιώντας ότι η έρευνα στο διαμέρισμα θα χρειαστεί πολλές ημέρες.

Ο Χολμς ζούσε στην Καλιφόρνια όπου τελείωσε το γυμνάσιο. Εκεί ζουν και οι γονείς του που δηλώνουν και αυτοί συγκλονισμένοι και ζητούν να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά τους.

Εκτός από μία κλήση για υπερβολική ταχύτητα που πήρε τον περασμένο Οκτώβριο, δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αστυνομικές Αρχές.

Το... οπλοστάσιο

Περισσότερες από 6.000 σφαίρες και φυσίγγια είχε αγοράσει μέσω διαδικτύου τους τελευταίους δυο μήνες, ο δράστης του μακελειού σε σινεμά προαστίου του Ντένβερ στο Κολοράντο.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας Νταν 'Οατς, ο Τζέιμς Χολμς είχε αγοράσει τα πυρομαχικά, αλλά και τέσσερα όπλα, από τοπικά καταστήματα, νομίμως.

Ο Όατς πρόσθεσε ότι ανάμεσα στα όπλα που αγόρασε ο Χολμς είναι και πολλοί γεμιστήρες για το τουφέκι που χρησιμοποίησε, ανάμεσά τους και ένας γεμιστήρας 100 σφαιρών, που βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης.

«Εμπειρογνώμονες μού εξήγησαν ότι με τον γεμιστήρα αυτόν, μπορούσε να ρίξει 50 με 60 σφαίρες το λεπτό», τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Η αστυνομία του Ντένβερ ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός από το μακελειό στην κινηματογραφική αίθουσα είναι τελικά 12 νεκροί.

Ο Τζέιμς Χολμς εισέβαλε χθες το απόγευμα στον κινηματογράφο κατά τη διάρκεια της πρώτης προβολής του «Σκοτεινού Ιππότη» σκορπίζοντας τον τρόμο και το θάνατο. Σπούδαζε νευροεπιστήμες στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο και ήταν στη διαδικασία της απόσυρσης από το πρόγραμμα σπουδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα