Π.ΛΑΓΟΥΤΗΣ: Δεν υπήρχε ο χώρος να δω την Ελένη Τσολάκη ερωτικά

18:30 27/8/2013 - Πηγή: 24wro
Ο Πέτρος Λαγούτης - εκτός από ταλαντούχος ηθοποιός, αυθεντικός χαρακτήρας...
καλό παιδί - είναι νομίζω και το γούρι μου, κατά μία έννοια, στις συνεντεύξεις. Τρείς συνεντεύξεις σε τέσσερις σεζόν δεν τις λες τυχαίες! Αυτή τη φορά, με αφορμές την ριζική αλλαγή του entertv και την καθημερινή του εκπομπή στον Alpha, νομίζω πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να τα πούμε ξανά.

Μέσα από τους «ΠΕΔΕΣ» καταφέρνει να κερδίζει το ιδιαίτερο και εντελώς καινούργιο για εκείνον στοίχημα της παρουσίασης, χωρίς ωστόσο να αμελεί να έχει… «το νου του» στις λεπτές ισορροπίες που χρειάζονται για να συνδυάσεις θέατρο και τηλεόραση!

Μετά από έναν γεμάτο χειμώνα - με τέσσερις παραστάσεις και τηλεοπτική εκπομπή - συνεχίζεις με ένα φουλ καλοκαίρι. Πως αντέχεις, αλήθεια;

Δεν αντέχω (γελάει)! Αυτό ήταν το πρώτο καλοκαίρι που πέρασα στην Αθήνα δουλεύοντας, αλλά μπορώ να πω πως πέρασε πολύ πιο γρήγορα από ότι περίμενα. Δουλεύοντας τόσο πολύ, περνούν οι εβδομάδες πραγματικά χωρίς να το καταλάβεις. Δεν είναι σίγουρα κάτι που θα θελα να το κάνω κάθε χρόνο και έχω ανάγκη να ξεκουραστώ. Ελπίζω σε μια μικρή διακοπή το Σεπτέμβρη, να χαλαρώσω λίγο.

Στην εκπομπή έχετε κλείσει ήδη ενάμιση μήνα "στον αέρα". Πώς κρίνεις το αποτέλεσμα που "βγαίνει";

Πιστεύω πως κάθε μέρα είμαστε και καλύτεροι πια. Διορθωνόμαστε συνεχώς όλοι και σίγουρα αυτό που έχει παίξει σημαντικό ρόλο είναι πως με τα παιδιά γνωριζόμαστε καλύτερα πλέον και εκτός πλατό. Λυνόμαστε, χαλαρώνουμε και μαθαίνουμε περισσότερο ο ένας τον άλλο. Στην αρχή, για παράδειγμα, μιλούσαμε αρκετές φορές όλοι μαζί, τώρα προσπαθούμε να το περιορίσουμε κατά πολύ αυτό.

Έχουν συζητηθεί αρκετά τα «πειράγματα» και το τηλεοπτικό παιχνίδι που γίνεται ανάμεσα σε σένα και την Ελένη Τσολάκη. Πώς είναι η χημεία μεταξύ σας;

Στην αρχή ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα γιατί είχαμε εντελώς διαφορετική νοοτροπία με την Ελένη, αλλά σταδιακά γνωριζόμαστε καλύτερα και καταλαβαίνει ο ένας την ενέργεια του άλλου. Σέβεται νομίζω ο καθένας μας πλέον το χώρο που χρειάζεται ο άλλος να κινηθεί και σιγά σιγά τα βρίσκουμε.

Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις πως σε «καπελώνει» σε ενότητες της εκπομπής;

Όχι. Η Ελένη είναι ένα πολύ πληθωρικό παιδί, που έχει μάθει να κάνει αυτή τη δουλειά μέσα από μια εκπομπή με διαφορετικό ρόλο, αλλά δε νομίζω ότι με «καπελώνει» ή κάνει κάτι από πρόθεση. Τα πράγματα στην εκπομπή είναι λίγο έως πολύ ξεκάθαρα. Εγώ έχω καθαρά το συντονιστικό κομμάτι της εκπομπής και η Ελένη έχει παρουσία σε περισσότερα θέματα, οπότε αυτό νομίζω ότι δημιουργεί μία ισορροπία στους ρόλους μας.

Να σε πάω και λίγο στην ίντριγκα τώρα… Έχει η Ελένη τα στοιχεία εκείνα της γυναίκας που θα κοιτούσες ερωτικά;

Μου το πήγες πλάγια, αλλά όχι, θα σου πω πως δεν την έχω δει καθόλου ερωτικά. Ίσως επειδή από την αρχή βρεθήκαμε σε συνθήκες μεγάλης πίεσης - ειδικά εμείς οι δύο - ώστε να στήσουμε την εκπομπή σε σύντομο χρονικό διάστημα και να διαχειριστεί ο καθένας μας τα δικά του άγχη, δεν υπήρχε ο χώρος και ο χρόνος για τέτοιες σκέψεις. Έχουμε μία καθαρά επαγγελματική σχέση.

Έχεις δηλώσει πως θα ήθελες να ασχοληθείς ενεργά με το κομμάτι της παρουσίασης. Δεν έχεις σκεφτεί πως αυτό μπορεί να σε «βλάψει» θεατρικά στο μέλλον;

Εδώ έρχεται να μπει το τεράστιο κομμάτι που λέγεται «διαχείριση». Διαχείριση του εαυτού σου και διαχείριση ενδεχομένως μιας καριέρας. Εάν 15 χρόνια μάθεις να με βλέπεις σε κάποιες συγκεκριμένες εκπομπές, τότε ναι, θα αρχίσεις να μη θέλεις να με βλέπεις στο θέατρο. Πέρα από τη διάρκεια όμως χρειάζεται και μία σωστή διαχείριση πως το πρόσωπο "Πέτρος Λαγούτης", που εμφανίζεται τώρα ως παρουσιαστής, θα είναι τόσο αποκαλυπτικό όσο χρειάζεται, ώστε να μην στερεί εντελώς τη μαγεία που μπορεί να έχει το μυστήριο του ηθοποιού. Γι’ αυτό χρειάζεται πραγματικά μια μαγική ισορροπία, την οποία έχω αντιληφθεί και προσπαθώ να τη διαχειριστώ. Το αν θα το καταφέρω, θα το ξαναδούμε σε μερικά χρόνια!

Προσωπικά στους ΠΕΔΕΣ μ’ αρέσεις πολύ στο κομμάτι των συνεντεύξεων. Ιδανικά εσύ τι θα ήθελες να κάνεις στο μέλλον;

Πεθαίνω και εγώ γι’ αυτό το κομμάτι οπότε θα ήθελα να κάνω ένα βραδινό talk show κάποια στιγμή. Επίσης, θα μου άρεσε πολύ να παρουσιάσω ένα τηλεπαιχνίδι!

Με ειλικρίνεια, Πέτρο, αν γινόντουσαν σίριαλ αυτή τη στιγμή και καλά σίριαλ, θα ασχολιόσουν και πάλι με το κομμάτι της παρουσίασης;

Ναι, ειλικρινά, είναι πολύ πιθανό γιατί μου αρέσει ουσιαστικά η παρουσίαση. Θέλω απλά να εξασφαλίζω το να βρίσκομαι σε πράγματα και προγράμματα που να νιώθω καλά.

Στο «Dr Cook» σήμερα θα ξανασυμμετείχες;

Όχι, δεν θα το ξαναέκανα. Όχι γιατί δεν τη θεωρώ μία αξιοπρεπή δουλειά, αλλά δε θεωρώ ότι έχει να μου προσφέρει πια κάτι. Αυτό που είχε να μου προσφέρει, που στα μάτια κάποιων μπορεί να ήταν λίγο, για μένα ήταν σημαντικό επειδή ήταν η πρώτη φορά που ο κόσμος με είδε ως Πέτρο.

Εξήγησε μου τι ακριβώς είχες πει για τη συμμετοχή του Σάκη Ρουβά στις «Βάκχες», σχόλιο για το οποίο γράφτηκαν πολλά σε sites και blogs…

Τίποτα δεν είχα πει και σίγουρα, Αλέξανδρε, δεν υπήρχαν, όπως γράφτηκε, «αιχμές Λαγούτη κατά Ρουβά» (γελάει)! Είχα πει μόνο πως μιλούσαμε στην εκπομπή τόση ώρα για τον Σάκη, αλλά στην παράσταση παίζουν άλλοι 10 άνθρωποι με σημαντική πορεία στο χώρο που δεν είχαμε αναφέρει ούτε το όνομα τους. Σίγουρα δεν υπάρχει μεγαλύτερη έκθεση από τη σκηνή, όπου όποιος και αν είσαι κρίνεσαι κάθε βράδυ. Τώρα, χωρίς να έχω δει την παράσταση, αν ο Σάκης είναι καλός πάνω στην σκηνή και αρέσει στον κόσμο, μπορεί να αποκτήσουμε ακόμη έναν πολύ καλό ηθοποιό. Και στο λέω απολύτως σοβαρά αυτό.

Εσύ θεατρικά συνεχίζεις στο θέατρο Αθηνά με το... τρελό «Hangover» και μία πολύ γερή ομάδα. Περνάς καλά σε αυτή τη δουλειά;

Ναι, είναι μία ωραία συνεργασία μιας και σχεδόν με όλα τα παιδιά – με τον Πάνο και την Ντορέττα περισσότερο, με τον Μάριο λιγότερο – ήμασταν φίλοι από πριν και περνάω όμορφα. Πιστεύω πως και το χειμώνα, που θα συνεχίσουμε την παράσταση, θα περάσω ακόμη καλύτερα αν και δυστυχώς θα μας φύγει ο Πάνος.

Στην προσωπική σου ζωή έχεις κάνει ακραίες καταχρήσεις τύπου… Hangover;

Όχι σε τέτοιο ακριβώς βαθμό, αλλά ναι έχω κάνει. Δεν έχω κάτι τρανταχτό να σου πω, απλά στιγμές. Θυμάμαι δηλαδή να περπατάω στο δρόμο "κομμάτια" και μια Γαλλίδα, που περνούσε, να με κοιτάει και να λέει στον άντρα της «C’ est la vie»! Ή κάποια άλλη αντίστοιχη στιγμή, με θυμάμαι να κερνάω φαντάρους στη σκοπιά πούρα, να με κυνηγούν οι ανώτεροι μας και εγώ να τους πουλάω τρέλα. Ευτυχώς αυτές οι ακρότητες μετράνε αρκετά χρόνια πριν!

Το «Hangover IV: Αθήνα - Καλαμάτα» συνεχίζεται στο Θέατρο Αθηνά μέχρι τέλη Σεπτέμβρη, ενώ θα πάει και το χειμώνα με αντικατάσταση του Πάνου Μουζουράκη. Παράλληλα, οι «ΠΕΔΕΣ» συνεχίζουν την καθημερινή τους παρουσία στους τηλεοπτικούς μας δέκτες μέσα από τη συχνότητα του Alpha.

entertv.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα