Φοβουνται τις κοινωνικες αντιδρασεις στο μαξιμου...

17:43 27/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Μπορεί επισήμως η κυβέρνηση να εκφράζει την ικανοποίησή της για το χθεσινό πράσινο φως στην αναδιάρθρωση των δομών υπουργείων και φορέων απ' όπου ...
θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό του Δημοσίου, ανεπισήμως όμως στο Μαξίμου επικρατεί προβληματισμός για το σοβαρό ενδεχόμενο εντός του Σεπτεμβρίου να βρεθεί αντιμέτωπη με σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις.
Τα μηνύματα από την ΑΔΕΔΥ
εν όψει της ΔΕΘ και κυρίως από το χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης είναι ιδιαιτέρως αρνητικά. Ίσως γι' αυτό μετά τη χθεσινή σύσκεψη διέρρευσαν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπολογίζει στη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς το προσωπικό δεν πλεονάζει.
Εν όψει και της 16ης Σεπτεμβρίου, όταν θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι λίστες με τη διαθεσιμότητα των 1.700 διοικητικών τους υπαλλήλων, η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Για το ίδιο θέμα συνεδριάζει σήμερα Τρίτη και η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Αθηνών.
Την ίδια ώρα και η ΑΔΕΔΥ προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μεγάλη κινητοποίηση της 7ης Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ.
Ο επόμενος μεγάλος πονοκέφαλος της κυβέρνησης είναι η εκπαίδευση και το σοβαρότατο ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο.
Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς και τα μηνύματα από τους δανειστές, τα οποία κάνουν λόγο για περαιτέρω σκλήρυνση της στάσης τους και νέες απαιτήσεις, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η κυβέρνηση μπορεί να βρεθεί σε δυσχερή θέση.
Ειδικά για τη στάση των δανειστών μας, κορυφαίος υπουργός ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή σύσκεψη του κυβερνητικού οργάνου για τη διαθεσιμότητα στο δημόσιο, έλεγε σε κατ΄ιδίαν συνομιλία ότι πολλές από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις βρίσκονται πλέον αντιμέτωπες με την κοινή γνώμη των χωρών τους οι διαθέσεις των οποίων εδράζονται περισσότερο σε έναν «ιδιόμορφο λαϊκισμό» παρά σε πραγματικά στοιχεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας και τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Συνάντηση Κ. Παπούλια - Αντ. Σαμαρά
Εντός αυτού του κλίματος ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα στις 14:00 στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Αν και το Μαξίμου απέφυγε να δημοσιοποιήσει τους λόγους της συνάντησης είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει τον Πρόεδρο για τις εξελίξεις στην οικονομία εν όψει της άφιξης της τρόικας μεταφέροντάς του και την πάγια θέση του ότι πρέπει πάση θυσία να εκπληρώσουμε στο ακέραιο και εντός των χρονικών ορίων τις υποχρεώσεις απέναντι στους δανειστές μας και να εμφανίσουμε εντός του 2013 πρωτογενές πλεόνασμα.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα