ΠΓΔΜ: Μιλάμε τη μακεδονική, όχι την επίσημη γλώσσα

17:35 12/4/2011 - Πηγή: 24wro
Την οργή της απέναντι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει...
στην επίσημη ιστοσελίδα της η Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά” (UMD), όσον αφορά στα επίσημα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που “θέλουν” τους Σκοπιανούς να μιλούν “όχι μακεδονικά, αλλά την επίσημη γλώσσα της χώρας”.

Κατά συνέπεια, τα επίσημα μέλη της Οργάνωσης και οι υποστηριχτές της σε Ευρώπη, Βόρειο Αμερική, Αυστραλία και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, καλούν την ΕΕ να “άρει άμεσα αυτήν την άκρως προσβλητική πρακτική”.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, “η UMD θα ήθελε να πιστεύει, πως η
συγκεκριμένη πρακτική δεν είναι παρά ένα λάθος της ΕΕ.

Ωστόσο, εάν δεν πρόκειται για λάθος, αλλά για εσκεμμένη και συνειδητή επιλογή, όπως πιστεύουμε ότι ισχύει, παραβιάζεται μία από τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ, καθώς μία ολοκληρωμένη Ευρώπη θα πρέπει να σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία όλων των λαών της”.
“Είναι απεχθές να μην αναγνωρίζεις μία επίσημη γλώσσα που χρησιμοποιούν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο. Είναι ειδεχθές να υποκύπτετε στις μηδαμινές και μικροπρεπείς μηχανορραφίες της Ελλάδας”, υποστήριξε ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Metodija A. Koloski.

Συνεχίζοντας, οι Σκοπιανοί αναφέρουν πως “Μακεδόνες συγγραφείς γοήτευσαν τους συμπατριώτες τους με ζωντανές και γεμάτες έμπνευση ιστορίες, ενώ οι Μακεδόνες ποιητές τους μετέδωσαν το πάθος τους, μέσω των γεμάτων από νοήματα ποιημάτων τους, ανά το πέρασμα των αιώνων, πάντα στη μητρική τους γλώσσα, τη μακεδονική”.

Ακόμη, αναφέρεται ότι η μακεδονική γλώσσα έχει χρησιμεύσει ως “φάρος για να ενώσει τους Μακεδόνες, ιδιαίτερα όταν ήρθαν αντιμέτωποι με μεγάλους κινδύνους, όπως την εξέγερση του Ilinden το 1903, τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913 και τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους”.

“Η UMD πιστεύει ακράδαντα, ότι αυτή η ασέβεια ενός λαού, ιδίως όταν πρόκειται για έναν τόσο βασανισμένο λαό, είναι κατακριτέα”, καταλήγει το κείμενο, με τον εκπρόσωπο της Οργάνωσης να αξιώνει την άμεση αποκατάσταση της τάξης, μέσω της αναφοράς της γλώσσας των Σκοπιανών ως “μακεδονικής” και όχι απλώς “επίσημης”, στα επίσημα ευρωπαϊκά έγγραφα.
Keywords
Τυχαία Θέματα