"Συνασπισμό εξουσίας" θέλει ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σήμερα ότι όλα τα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους, που παρασκηνιακά επεξεργάζονται οι κυρίαρχοι οικονομικοί και πολιτικοί κύκλοι, έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: Να περάσουν όλα τα βάρη στην κοινωνία και στους εργαζόμενους για να σώσουν τις τράπεζες
και το μεγάλο κεφάλαιο. Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι όποιο πολιτικό σχέδιο, όμως, και να ετοιμάζουν, προκειμένου να προχωρήσουν αυτή την πολιτική, δεν πρόκειται να τους βγει, γιατί δεν θα έχει τη συναίνεση της κοινωνίας. Ζητούμενο λοιπόν σήμερα, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, από την κοινωνία είναι η δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας που θα ακυρώσει το μνημόνιο κι αυτές τις πολιτικές που ρίχνουν τα βάρη στους εργαζόμενους και θα προχωρήσει σε μια ριζική, επιθετική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με διαγραφή μεγάλου μέρους του, χωρίς μνημόνια και βάρη στους εργαζόμενους.
Καθυστερήσεις στο έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Για μεγάλες καθυστερήσεις στο έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού σχετικά με την κατάσταση στην αγορά πετρελαιοειδών κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Α. Τσίπρας με αφορμή επιστολή της Επιτροπής προς τον πρόεδρο της Βουλής , με την οποία απαντούσε σε τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας στη δήλωσή του αναφέρει ότι στις 6 Απριλίου του κοινοποιήθηκε επιστολή της Επιτροπής Ανταγωνισμού προς τον κ. Πετσάλνικο στην οποία τονίζεται ότι η καταγγελία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάσταση στην αγορά των καυσίμων έτυχε «προτεραιοποίησης», λόγω του πάντα επίκαιρου θέματος των πετρελαιοειδών. Σας υπενθυμίζω, υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας, ότι η καταγγελία από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έγινε το 2006 και η υπόθεση συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού το 2010. Η καθυστέρηση εκδίκασης της καταγγελίας αυτής για 4 ολόκληρα χρόνια μάλλον δεν αποτελεί παράδειγμα υπόθεσης που έτυχε «προτεραιοποίησης», τονίζει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει:

"Στην επιστολή σας, δεν θεωρείτε πως είναι αντιδεοντολογικό ο εισηγητής της υπόθεσης να έχει συνεργαστεί στο παρελθόν σε «επιστημονικό επίπεδο» με τον δικηγόρο της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια, ο οποίος μάλιστα τυγχάνει και πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Παραδέχεστε επίσης, ότι και σε άλλες υποθέσεις που απασχόλησαν την Επιτροπή, ο ίδιος εισηγητής ήταν αντίδικος με τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και νυν εκπρόσωπο διαφόρων εταιρειών. Επειδή η εποχή του «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» έχει παρέλθει οριστικά, εκτιμώ ότι είναι αδιανόητο σε τέτοιες υποθέσεις οι εισηγητές να μην θεωρούν υποχρέωσή τους να αυτοεξαιρεθούν.

Υπό αυτές τις εξελίξεις, είμαι υποχρεωμένος εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, να σας ζητήσω τα πρακτικά εκδίκασης όλων των υποθέσεων, στις οποίες ήταν εισηγητής εκ μέρους της Επιτροπής ο κ. Α. Κομνηνός και εκπρόσωπος των εταιρειών ο κ. Τζουγανάτος και το δικηγορικό του γραφείο, οι οποίοι χειρίστηκαν και την καταγγελία μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα