Περί τις 300 συλλήψεις κατά την τελετή ορκωμοσίας του Πούτιν

23:58 7/5/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέστρεψε... και πάλι σήμερα στην προεδρία της Ρωσίας, για μια τρίτη, τετραετή θητεία που θα είναι «καθοριστική για το μέλλον της Ρωσίας», όπως τόνισε ο ίδιος.

«Μπαίνουμε σήμερα σε ένα νέο στάδιο της εθνικής ανάπτυξης. Τα επόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικά για την τύχη της Ρωσίας κατά τις ερχόμενες δεκαετίες», τόνισε ο Πούτιν στο σύντομο μήνυμά του.

Διαδέχτηκε επισήμως τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε μια
τελετή που οργανώθηκε στη μεγαλοπρεπή αίθουσα του Αγίου Γεωργίου στο Κρεμλίνο, ενώπιον 3.000 προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων ήταν ο Πατριάρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλος, ο μεγάλος ραββίνος Μπερλ Λαζάρ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο τελευταίος ηγέτης της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Στο περιθώριο της τελετής ορκωμοσίας, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη περίπου 300 ατόμων που επιχείρησαν να διαδηλώσουν κατά της ανάληψης της προεδρίας από τον Πούτιν. Η αντιπολίτευση κατήγγειλε μάλιστα ότι οι αρχές έκαναν αυθαίρετες συλλήψεις, ακόμη και μέσα σε καφενεία.

Αρχικά οι αστυνομικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι συνέλαβαν 120 άτομα, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος.
Keywords
Τυχαία Θέματα