Περί... πτώχευσης και ευθυνών

23:02 7/4/2012 - Πηγή: 24wro
Δεν ξέρω αν και ποιοι είναι αυτοί που μπορεί να μην έχουν τύψεις...
στο ενδεχόμενο πτωχεύσεως του Παναθηναϊκού και ανάληψης της ομάδας "καθαρής" από χρέη στη Δ' Εθνική...

Δεν μπορώ να φανταστώ καν ότι μπορεί να συζητιέται σε διάφορα Παναθηναϊκά στέκια, σε παρέες ή μεταξύ φίλων ότι εάν αυτό συμβεί "είναι μικρό το... κακό γιατί εύκολα βρίσκεις ΑΦΜ από ομάδα δεύτερης κατηγορίας"...
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει κάποιος που να
έχει τις "μαντικές ικανότητες" να πείσει ένα κομμάτι, μικρό ή μεγάλο δεν έχει εν προκειμένω μεγάλη σημασία, του κόσμου του Παναθηναϊκού ότι μπορεί να είναι και... προτιμότερο να "καθαρίσει" ο σύλλογος και να ξεκινήσει απ' το "μηδέν" αλλά σε... υγιείς βάσεις.
Είπαμε δηλαδή. Ολα τα πράγματα έχουν και ένα όριο. Και προσωπικά δεν είμαι στην "τσέπη" κανενός για να με ενδιαφέρει κιόλας ή ακόμα χειρότερα να αποδέχομαι ότι θέλει να γλιτώσει κάποια λεφτά και να είναι και... λογικό αυτό για τον άλφα ή βήτα λόγο. Ελεος δηλαδή...
Υ.Γ.: Επειδή με ρωτάνε αρκετοί για τον καταμερισμό των ευθυνών της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος. Κατ' αρχάς, δεν με διακατέχει η παραμικρή προσωπολατρία και δεν κρίνω με βάσει προηγούμενα ή... επόμενα.
Προσπαθώ να είμαι δίκαιος στις κρίσεις μου και να έχω λογική στην ταξινόμηση των δεδομένων. Κάποιες φορές κάνω λάθη, τις περισσότερες -θέλω να πιστεύω- όχι. Ξεκινάω λοιπόν το συλλογισμό μου: η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν ανήκει πια στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Εάν ανήκε θα έλεγα ότι ευθύνεται 100% ο Τζίγγερ.
Αν δηλαδή αυτή η τραγική κατάσταση συνέβαινε πριν "ανοίξει" η ΠΑΕ το 2008, θα ήταν νομίζω σαφές...
Οι ευθύνες του Βαρδινογιάννη είναι φυσικά τεράστιες και για το "πριν" (κυρίως για το "πριν" θα έλεγα) και για το τώρα.
Ομως "μαγαζί" του ο Παναθηναϊκός δεν είναι. Αλλο μεγαλομέτοχος και άλλο ιδιοκτήτης.
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι πολυμετοχική. Εχει και άλλους μετόχους, που έριξαν μάλιστα στην ομάδα αρκετά χρήματα, δεκάδες εκατομμύρια, γεγονός που καταδεικνύει και το παραπάνω αυτονόητο κατ' εμέ συμπέρασμα.
Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο ότι ο κάθε μέτοχος έχει και το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.
Τόσο σε ό,τι έγινε στο παρελθόν, όσο και στο τι θα γίνει στο μέλλον, αν θα δοθεί -επιτέλους- κάποια λύση, έστω και παροδική. Στην ΑΕΚ, που επίσης είναι πολυμετοχικό το σχήμα της ΠΑΕ, τη λύση έδωσε ο Ντέμης Νικολαϊδης για παράδειγμα, που είναι από τους μικρότερους μετόχους.
Αλλωστε, μην ξεχνάμε ότι πάνω στην ιστορική αυτή αλλαγή του Παναθηναϊκού, στο "άνοιγμα" της ΠΑΕ, πόνταραν αρκετοί φίλοι της ομάδας για την αλλαγή σελίδας του συλλόγου, ελπίζοντας στο καλύτερο αύριο.

sportaction.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα