Παραεμπόριο κάτω από τη μύτη... της Εφορίας

10:47 11/9/2012 - Πηγή: 24wro
Αποθήκη με εκατοντάδες προϊόντα απομίμησης γνωστών εταιρειών εντόπισαν κλιμάκια ελεγκτών...
απέναντι από την Α' ΔΟΥ Αθηνών στο κέντρο της πόλης
Λαθραίο... θησαυρό με προϊόντα παραεμπορίου μέσα στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα κάτω από τη... μύτη της εφορίας, απέναντι από την Α΄ΔΟΥ, εντόπισαν χθες κλιμάκια ελεγκτών του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους»
δύο συνεργεία υπαλλήλων της γενικής γραμματείας Εμπορίου, υπό τον συντονισμό του γενικού γραμματέα Στέφανου Κομνηνού, ανακάλυψαν στο ισόγειο πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Αναξαγόρα, αποθήκη με εκατοντάδες προϊόντα-μαϊμού. Το... τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως στην Αναξαγόρα στεγάζεται και η Α' ΔΟΥ Αθήνας...

Οι ελεγκτές έκαναν έφοδο και έκπληκτοι βρέθηκαν μπροστά σε στοιβαγμένα αξεσουάρ έτοιμα να διατεθούν στους πάγκους μικροπωλητών. Καταμέτρησαν, όπως αναφέρουν πηγές, 5.000 ζευγάρια γυαλιών φέροντας παρανόμως τις μάρκες Prada, Gucci κλπ., 3.000 καπέλα και 500 ζευγάρια γαντιών Nike. Παραστατικά για τη διακίνησή τους δεν υπήρχαν και φυσικά επρόκειτο για προϊόντα απομίμησης των γνωστών επώνυμων εταιρειών.

Οι υπάλληλοι της γενικής γραμματείας Εμπορίου κάλεσαν την Ελληνική Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία, ζητώντας τη συνδρομή τους. Ειδοποιήθηκε απορριμματοφόρο του δήμου και τα προαναφερόμενα είδη καταστράφηκαν, αφού πρώτα συντάχθηκε το σχετικό έγγραφο καταγραφής των προϊόντων.

Ο έλεγχος των κλιμακίων ανέδειξε, επίσης, την ύπαρξη κι άλλων δύο παρόμοιων αποθηκών στο όνομα του φερόμενου ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης στη Σωκράτους. Οι υπάλληλοι έσπευσαν στην οδό Γερανίου, ωστόσο, οι δύο νέοι χώροι ήταν κλειδωμένοι.

Ο κ. Κομνηνός, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία τη φύλαξη των αποθηκών καθώς και τη συνδρομή Εισαγγελέα ώστε να μπορέσουν οι υπάλληλοι να μπουν σε αυτές.

Οι έλεγχοι κατά του παραεμπορίου συνεχίζονται, στο πλαίσιο της «επιχείρησης-σκούπα» που είχε προαναγγείλει προ περίπου τριών εβδομάδων ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης. Τις προσεχείς μέρες αναμένεται και η ανακοίνωση θεσμικών παρεμβάσεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της λαθραίας διακίνησης εμπορευμάτων.

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα