Πάνος Μπιτσαξής: Τρισάθλιο αυτό που έγινε

14:10 7/6/2011 - Πηγή: 24wro
Για τα προβλήματα που ταλανίζουν το… τελευταίο διάστημα το ελληνικό ποδόσφαιρο, μίλησε ο... Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, στον Sentra FM 103,3. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην απόφαση για το «λουκέτο» στην ΕΠΟ και τάχθηκε υπέρ της κίνησης του Σοφοκλή Πιλάβιου, ενώ σχολίασε και τα επεισόδια που έγιναν στο τελευταίο παιχνίδι μπάσκετ, στους τελικούς των play off, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.
Εξάλλου, τοποθετήθηκε και στα όσα έλεγαν κύκλοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σχετικά με τα όσα έγιναν στο μπάσκετ, τονίζοντας πως «ο Μαρινάκης έχει άδικο».
Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Μπιτσαξή:
Για το γεγονός ότι ο Σοφοκλής Πιλάβιος προχώρησε σε κάτι ακραίο, σχετικά με την αναστολή λειτουργίας της ΕΠΟ: «Τελευταία, το μονοπώλιο των ερωτημάτων το έχει ο Πιλάβιος, ο οποίος αναρωτήθηκε και ρώτησε: «ποιο ποδόσφαιρο θέλει η ΕΠΟ».
Πάνω σε αυτό το δίλλημα γίνεται και η αναταραχή που υπάρχει, είναι μια δημιουργική αναταραχή κι έχουμε συγκεκριμένη θέση: Ποδόσφαιρο με κανόνες, με διαύγεια, χωρίς βία.
Εάν έχετε παρακολουθήσει την πορεία των 18 μηνών που πέρασαν από μας αυτά τα θέματα, τα οποία βγήκαν από το χαλί, μόνο για ευχολόγια δεν μπορείτε να μας κατηγορήσετε.
Το θέμα της διαφάνειας αποτέλεσε το αντικείμενο για μια από τις πιο εξονυχιστικές έρευνες και αρχίζει να δείχνει αποτελέσματα.
Η πολιτεία οφείλει να κάνει το καθήκον της. Αυτή η έρευνα αρχίζει να δίνει κάποια αποτελέσματα και είτε έχουμε καταδίκες, είτε δεν έχουμε, θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο.
Χθες, ο πρόεδρος της ΕΠΟ επισκέφτηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η ουσία είναι πως για πρώτη φορά βλέπουμε οργανωμένα και αυτό το ζήτημα, και αυτά δεν είναι ευχολόγια αλλά πράξεις.
Η επιτροπή θα κάνει εξονυχιστικό έλεγχο στις αδειοδοτήσεις, τις ενημερότητες και τα πιστοποιητικά.
Αυτή την ώρα δίνεται μια μάχη συνολική για την εξυγίανση και είναι δύσκολη. Το ουσιώδες είναι πως το πρόβλημα βγήκε και από την ΕΠΟ κάτω από το χαλί και μπαίνει στην επιφάνεια.
Αυτά τα ερωτήματα τα χω θέσει κι εγώ πριν από μήνες. Υπάρχει ένας υγιής βηματισμός και το ότι το θέτει η ίδια η ΕΠΟ είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Ερευνούμε τις προϋποθέσεις και το εάν μπορούν να γίνουν τα ελληνικά πρωταθλήματα ή θα γίνουν σε υγιείς βάσεις ή αν δεν γίνουν σε υγιείς βάσεις θα γίνουν δίχως χρήματα από την πολιτεία ή δεν θα γίνουν καθόλου. Όλες οι πιθανότητες είναι στο τραπέζι.
Η ΕΠΟ οφείλει να οργανώσει πρωταθλήματα πάνω σε βάσεις καινούργιες. Χωρίς βία και αυτού του είδους τον παραγοντισμό.
Έχει δύο επιλογές ή να τα οργανώσει μόνη της ή να μην τα οργανώσει καθόλου, έχει τεθεί και το θέμα της αδειοδότησης των ομάδων.
Το ποδόσφαιρο ήταν έρμαιο της κρατικής διαπλοκής, παρήγαγε χρέη, 370 εκατ. είχαν φτάσει χρέη των ΠΑΕ προς το ελληνικό κράτος.
Πηγαίνουμε σε έναν επώδυνο τρόπον και η ομοσπονδία και η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού θα κάνει την δουλειά της. Δεν μπορεί ο καφές του γενικού γραμματέα να βγαίνει στο διαδίκτυο και να μένου
Keywords
Τυχαία Θέματα