ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Ο Ροναλντίνιο, οι άλλοι... και ο Φερέιρα

15:51 16/11/2011 - Πηγή: 24wro
Κοιτάξτε. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή: ότι είπα χθες πως και ο Φερέιρα...
«ναι» θα έλεγε στον Μέσι, δεν σημαίνει απαραιτήτως και ότι θα έλεγε ναι στον… Ροναλντίνιο. Και, σε κάθε περίπτωση, μάλλον βιάστηκα να τονίσω και ότι «επισήμως» ή και «ημιεπισήμως», πάντως η «ονοματολογία» των ημερών, που λόγω συνθηκών εξαπλώνεται
σαν πυρκαγιά, βρίσκει… πυρόσβεση και όχι φούντωμα από την πλευρά του πρίγκιπα.
Για να μην μείνουν παρεξηγήσεις: στα 31 του και στη Φλαμένγκο πλέον, ο Ροναλντίνιο ασφαλώς και δεν είναι ένας παίκτης της «σειράς», ασφαλέστερα όμως ΔΕΝ είναι και αυτός που ήταν την πενταετία ’03-’08, όταν μεγαλούργησε σε παγκόσμιο επίπεδο. Η μπάλα δεν ξεχνιέται και μπάλα ξέρει εκατό καντάρια. Πλην όμως, το πνεύμα παραμένει πρόθυμο πολύ περισσότερο καιρό απ’ ότι η σαρξ –ειδικά εάν ομιλούμε και για σάρκα ολίγον… επιρρεπή σε καταχρήσεις, ως, μεταξύ άλλων, έχουν δείξει και τα συχνά ταξιδάκια αναψυχής του παίκτουρος εις το (αειθαλώς γλεντζέδικο, κρίση – ξε-κρίση) Ελλάντα.
Ακόμη κι έτσι, θα πει όμως κάποιος, τη διαφορά μπορεί να την κάνει. Και σε επίπεδο επικοινωνιακό (να γίνεις «η ομάδα του Ροναλντίνιο», όπως κάποτε ήσουν «η ομάδα του Ζάετς» ή «η ομάδα του Σόουζα» ή «η ομάδα του Σισέ»), δεν διαφωνώ καθόλου. Σε επίπεδο αγωνιστικό όμως, αυτό που για μία ακόμη φορά θα τονίσω είναι… ότι δε μου πέφτει λόγος! Και πάντως, σε καμία περίπτωση λόγος που να έχει οποιαδήποτε σημασία σε σχέση με το λόγο του (οποιουδήποτε, γενικώς, αλλά πολύ περισσότερο και ειδικότερα του συγκεκριμένου) Φερέιρα.
Διότι, πάρα πολύ απλά το λέω και ελπίζω να γίνεται εύκολα κατανοητό: όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Εγώ ή ο οποιοσδήποτε άλλος, μπορεί να έχει μια άποψη για τον Ροναλντίνιο –τον κάθε Ροναλντίνιο- που να είναι καλή ή κακή, απλοϊκή, απλή ή… περίπλοκη! (Να περιλαμβάνει, εννοώ, μέχρι και… σύστημα με το οποίο θα παίζει η ομάδα μ’ αυτόν στη σύνθεσή της, τους καλύτερους παρτενέρ του στο κέντρο, κ.λπ., κ.λπ.)

Όμως το πώς ακριβώς ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ Ροναλντίνιο ταιριάζει ή όχι στον Παναθηναϊκό που έχει στο μυαλό του ο προπονητής του, πείτε με βλάκα, ρομαντικό ή οτιδήποτε άλλο θέλετε, αλλά άποψη δεν αλλάζω: ο προπονητής και μόνον αυτός είναι που πρέπει να το αποφασίσει. Ουδείς άλλος! Εκείνος ξέρει αν του ταιριάζει ή όχι στα αγωνιστικά πλάνα. Και εκείνος είναι που ξέρει αν, ακριβώς για λόγους επικοινωνιακούς ή άλλους, μπορεί ή όχι να ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΙ αυτά τα πλάνα ώστε να χωρέσει τον οποιονδήποτε!
Βλέπετε, ασφαλώς και «παίζει» σε κάποια ομάδα, για λόγους πρεστίζ ή άλλους, εξωαγωνιστικούς να θελήσει η διοίκηση (έστω: η… μέλλουσα) να προσθέσει στο ρόστερ ένα μεγάλο όνομα. Όμως, η ΣΥΖΗΤΗΣΗ για κάτι τέτοιο, δεν είναι εκτός αρμοδιοτήτων του προπονητή! Ίσα ίσα! Ειδικά για έναν έμπειρο προπονητή, με παραστάσεις, όπως ο Φερέιρα είναι από τα πρώτα πρώτα με τα οποία θα έπρεπε –και πρέπει- να ασχοληθεί! Ακριβώς επειδή είναι ο κατεξοχήν ειδικός και σε θέση να εκτιμήσει ορθώς το όποιο «ρίσκο» κέρδους (επ
Keywords
Τυχαία Θέματα