Ο Έλληνας που έγινε αιμοσταγής δολοφόνος

15:36 16/11/2011 - Πηγή: 24wro
Ζούσαν στο ίδιο προάστιο της Βοστώνης, αλλά δεν γνωρίστηκαν ποτέ. Η μοναδική τους συνάντηση έστειλε τον έναν στο χώμα και τον άλλον στη φυλακή...



Ενα πείραγμα στον δρόμο και ένας καβγάς δευτερολέπτων ήταν αρκετά για να κάνουν δολοφόνο τον 26χρονο ομογενή Νίκο Πιλάλα.

Από τη μια στιγμή στην άλλη, το Ελληνόπουλο που όλοι γνώριζαν ως ήσυχο και καλό παιδί μετατράπηκε από τα αμερικανικά media σε «στυγερό, αιμοσταγή δολοφόνο» που έκοψε το νήμα της ζωής ενός 20χρονου αγοριού, χωρίς καμιά αιτία.

Κάποιοι
απέδωσαν το ξαφνικό ξέσπασμα του 26χρονου στο ψυχολογικό πρόβλημα που του προκάλεσε ο χαμός του αδελφού του Γιάννη σε τροχαίο με μηχανή, το 1998, σε ηλικία 16 χρόνων.

Για τους κατοίκους του Μίντλσμπρο, που είχαν να ζήσουν δολοφονία από το 1996, η δολοφονική ενέργεια του Πιλάλα εις βάρος του 20χρονου Ντάλτον Γκούλαρτ ήταν «γροθιά στο στομάχι».

Το θύμα επέστρεφε στο σπίτι του από τα γενέθλια ενός φίλου. Μαζί του ήταν άλλοι δύο νεαροί και όλοι μαζί αποφάσισαν να επέμβουν όταν είδαν έναν άνδρα να έχει κλείσει τον δρόμο με μια Chevrolet Blazer σε μια παρέα γνωστών τους κοριτσιών και να τα προκαλεί χυδαία.

«Ο Ντάλτον σταμάτησε γιατί γνώριζε ένα από τα κορίτσια και πήγε μαζί με την παρέα του να ζητήσει τον λόγο από αυτόν που τα ενοχλούσε. Τότε εκείνος τον μαχαίρωσε εν ψυχρώ...» περιγράφει η Τούμι Γκούλαρτ, αδελφή του 20χρονου.

Το τραυματισμένο αγόρι που σπούδαζε μηχανικός ντιζελομηχανών στο Τεχνικό Ινστιτούτο του Νόργουντ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή. «Ηταν αυτοάμυνα... Ο Πιλάλας δέχτηκε επίθεση από τρία άτομα, ένα από τα οποία τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο» ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του ελληνικής καταγωγής δράστη, Τζακ Ατγουντ.

Ο νεαρός ομογενής συνελήφθη σε μικρή απόσταση και έδειχνε να τα έχει χαμένα. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι είχε σκοτώσει έναν άνθρωπο. Κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο του Ουέρχαμ για ανθρωποκτονία και προφυλακίστηκε χωρίς τη δυνατότητα απελευθέρωσης με εγγύηση.

Oταν θα επιστρέψει στο δικαστήριο όπου θα συζητηθεί αν η ψυχική του κατάσταση επηρέασε τη συμπεριφορά του.
to-kounavi.blogspot.com 


Keywords
Τυχαία Θέματα