Παιδόφιλος στη Βρετανία προσπάθησε να βιάσει μαθητή σχολείου

22:20 5/8/2011 - Πηγή: 24wro
Ο παιδόφιλος Σον Τιούντορ, τρόφιμος ειδικού... θεραπευτηρίου στο οποίο και βρίσκεται από τον Δεκέμβριο του 2010, πήρε άδεια για μία ημέρα τον προηγούμενο μήνα και βγήκε από το ίδρυμα στο οποίο διαμένει χωρίς εποπτεία του προσωπικού.
Κατά τη διάρκεια της απουσίας του, ο Τιούντορ κακοποίησε ένα ανήλικο αγόρι, αφού πρώτα το ξεμονάχιασε σε κοντινό αλσύλλιο.
Η υπόθεση προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το πώς και κατά πόσο ασθενείς τέτοιων κέντρων όπως αυτό του Mansfield στο οποίο και βρίσκεται ο Τιούντορ, ελέγχονται. Η ίδια η κλινική πάντως, υποστηρίζεται από το St Andrew’s Healthcare, που είναι το βασικότερο φιλανθρωπικό ίδρυμα για ψυχικά ασθενείς στη Βρετανία. Παρέχει υπηρεσίες και βοήθεια στο σύστημα υγείας (NHS) της χώρας και το εν λόγω κέντρο στο Mansfield φιλοξενεί 40 ασθενείς, οι περισσότεροι από τους οποίους αποτελούν μικρής ή μεσαίας κλίμακας κίνδυνο για το ευρύ κοινό.
Σε δικαστική διαδικασία η οποία άρχισε εχθές, ο Τιούντορ που κρατείται σε φυλακή του Νότιγχαμ, εμφανίσθηκε μέσω κάμερας για να καταθέσει και ομολόγησε ότι πράγματι προσπάθησε να βιάσει το 10χρονο παιδί.
Όπως αναφέρει σε άρθρο της η Daily Mail, o κατηγορούμενος που αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες και πάσχει από το σύνδρομο Asperger έχει καταδικαστεί και στο παρελθόν για παρόμοια εγκλήματα έχοντας εκτίσει και ποινή φυλάκισης μεταξύ 1988-1995.
Η δίκη θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο ενώ στο μεσοδιάστημα οι ψυχίατροι θα εξετάσουν τον Τιούντορ και θα καταθέσουν τις αναφορές τους στον δικαστή έδρας Τζον Μίλμο.
Το ίδρυμα St Andrew δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα