Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Πολυδιάστατο το αθλητικό νομοσχέδιο

16:06 19/12/2011 - Πηγή: 24wro
Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος μιλάει στον Nova Σπορ FM για το νέο...
αθλητικό νομοσχέδιο και την κατάθεση της τροπολογίας που ανοίγει το δρόμο για επένδυση μη ευρωπαίων πολιτών σε αθλητικές ανώνυμες εταιρίες.
«Αν δεν έχει κατατεθεί, μέχρι το πρωί το αργότερο θα γίνει», είπε αρχικά για το νέο νομοσχέδιο, που αφορά και την περίπτωση του Παναθηναϊκού,
ο Παύλος Γερουλάνος.
Συνεχίζοντας, ο Υπουργός είπε: «Παλεύεις για να πετύχεις πέντε πράγματα στους χώρους ευθύνης. Η Ελλάδα έχει παράδοση στον αθλητισμό. Παλεύεις για να αλλάξεις και να εκπέμπει η Ελλάδα κάτι διαφορετικό. Με ρωτάνε, θα έρθει ο Πρίγκιπας. Κατατέθηκε και αφορά και άλλα πράγματα. Μιλάω με επενδυτές που θέλουν να φέρουν χρήματα και οι ερωτήσεις που γινόντουσαν αφορούσαν αν το θέλει η κυβέρνηση.
Στον τουρισμό είναι πιο μικροί από αυτούς που ακούμε. Τους απασχολεί τι θα γίνει με την Ευρώπη. Θέλουν να ξέρουν αν θα είναι σε ευρώ. Θέλουν σίγουρη κατάσταση. Βλέπουμε γραφειοκράτες στην Ευρώπη. Αν δεν τελειώσει το θέμα, θα είναι δύσκολο να τραβήξουμε επενδύσεις. Για αυτό το λόγο ο κόσμος θυμώνει με την Ευρώπη. Έχει γίνει πηγή αποσταθεροποίησης.
Πρέπει να σταματήσει η παραπληροφόρηση. Φτάσαμε να βάζουμε τσιρότα σε πληγές γιατί η Ευρώπη δεν παίρνει γρήγορα αποφάσεις. Ο λόγος που πάρθηκαν οι αποφάσεις για το μνημόνιο, ήταν η ταχύτητα. Έπρεπε να ήταν γρήγορες οι αποφάσεις για να συνεχίσουμε να πληρώνουμε. Πλέον, απαιτείται να αλλάξουμε λογική και να έρθει η ανάπτυξη. Δεν ήρθε ποτέ στο Υπουργείο τουρισμού η τρόικα».
Αναφορικά με τα νέα μέτρα που έρχονται, είπε: «Είναι κρίσιμη στιγμή. Αν συνεχίζαμε με την οικονομία που είχαμε, θα είχαμε τελειώσει την Ελλάδα. Αν όλη η ανάπτυξη ξεκινάει από την κατανάλωση δεν έχεις ελπίδα. Στους χώρους που πάει καλά η Ελλάδα, επενδύστε. Να δουλέψουμε μαζί και όχι ο ένας απέναντι από τον άλλο. Όλοι κοιτούσαν να συγκρούονται. Αν βάλουμε στο πλάι αυτά που μας χωρίζουν, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Έχουμε ακούσει πολλά και υπάρχει φημολογία. Η αγορά είναι ψυχολογία. Κερδίζουν άνθρωποι από την αγωνία του κόσμου για το ευρώ. Πρέπει να διεκδικούμε μέσα στην Ευρώπη μέσα από θέση ισχύος. Όσο η οικονομία είναι σε αυτήν την κατάσταση, δεν μπορούμε. Ευθύνεται και το πολιτικό σύστημα για την κατάσταση που είμαστε.
Στη συνέχεια, η κουβέντα πέρασε πιο συγκεκριμένα στον Αθλητισμό, με τον Παύλο Γερουλάνο να τονίζει: «Η Πολιτεία είναι η πρώτη υπεύθυνη και στον αθλητισμό. Η Πολιτεία πρέπει να στέλνει μηνύματα και να τα παίρνουν κάποιοι. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία. Για να κάνεις κάτι καλό, αν δεν δημιουργήσει συνθήκες συνεργασίας η Πολιτεία, δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Να βρούμε τα καλά παραδείγματα και πάνω σε αυτά να χτίσουμε.
Πρέπει να υπάρχουν επιλογές στον αθλητισμό. Η έμφαση που έχει δοθεί στον πρωταθλητισμό είναι τεράστια. Σε σχέση με πληθυσμό έχουμε πολλούς πρωταθλητές και λιγότερους αθλητές. Ερχόμαστε και λέμε αθλητισμό για όλους. Χτίζει στάδια, χωρίς σχεδιασμό. Δημιουργεί υποδομές, αλλά σε κάποια πράγματα δεν υπήρχε καλός σχεδ
Keywords
Τυχαία Θέματα