Οικονομία: Ασφυκτικές προθεσμίες τρέχουν ακόμα και μέσα στο Πάσχα

00:35 22/4/2011 - Πηγή: 24wro

Εν αναμονή της διπλής επίσκεψης των κλιμακίων της τρόικας, ζει, από τώρα...



το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο αντιλαμβάνεται ότι τα χρονικά περιθώρια χαλάρωσης, λόγω των εορτών του Πάσχα, είναι ανύπαρκτα.

Οι προθεσμίες που έχει αυτή τη στιγμή να "τρέξει" είναι κάτι παραπάνω από ασφυκτικές. Αρχής γενομένης, από το γεγονός ότι την ερχόμενη εβδομάδα φτάνουν στην Αθήνα δύο αποστολές τεχνοκρατών
της τρόικας, οι οποίες θα αναλάβουν να προετοιμάσουν το έδαφος για την επίσκεψη των επικεφαλής, στις 16 Μαΐου. Μια μέρα νωρίτερα, στις 15 Μαΐου, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη σύνταξη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στο σύνολο του (κι όχι σε επίπεδο ...γενικών αρχών), προκειμένου αμέσως μετά κι αφού λάβει την συγκατάθεση της τρόικας, να πάρει το δρόμο για τη Βουλή.

Εκεί, αφού συζητηθεί και αναλυθεί, θα πρέπει να έχει ψηφισθεί το αργότερο έως τις 15 Ιουνίου, προκειμένου αμέσως μετά να αρχίσει να εφαρμόζεται, ώστε να αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα το ταχύτερο δυνατό.

Όπως προκύπτει λοιπόν από όλα τα παραπάνω, οι χρονικές προθεσμίες είναι κάτι παραπάνω από ασφυκτικές και κατά συνέπεια ακόμα και το ολιγοήμερο χαλάρωμα για το οικονομικό επιτελείο, σε αυτή τη συγκυρία, συνιστά μεγάλη πολυτέλεια. Το ίδιο δεν ισχύει πάντως για τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης, τα οποία μάλλον έχουν αποφασίσει - στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον - να μην ...χαλάσουν τις γιορτές τους, λόγω των τελευταίων αρνητικών εξελίξεων.

http://www.newscode.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα