ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Ιστορία μισού αιώνα!

00:35 22/4/2011 - Πηγή: 24wro
Οι παλαίμαχοι Ολυμπιακού και Προοδευτικής θα τεθούν για 50ή φορά αντιμέτωποι το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής...
στον μακροβιότερο αγώνα βετεράνων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η μεγάλη ώρα έφτασε για τους παλαίμαχους Ολυμπιακού και Προοδευτικής. Ο μακροβιότερος αγώνας παλαίμαχων ποδοσφαιριστών σε ολόκληρο τον πλανήτη, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα κλέψει για ακόμη μια φορά τα βλέμματα! Στις 10.30 το πρωί της Μεγάλης
Παρασκευής πραγματοποιείται στο γήπεδο της Προοδευτικής το μεγάλου «ραντεβού» Βραδυποριακού - Ταλαιπωριακού, το οποίο συμπληρώνει αισίς μισό χρόνο ζωής.
Ο θεσμός που έγινε … λατρεία ξεκίνησε την Μεγάλη Παρασκευή του 1961. Οι Ρωσίδης, Μπέμπης Κοτρίδης, Δαρίβας, Δρόσος και άλλη Θρύλοι του Ολυμπιακού που τη δεκαετία του 50 κατακτούσαν τίτλους και έδωσαν στον Ολυμπιακό το προσωνύμιο «Θρύλος», μαζεύτηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή.

Φόρεσαν τις εμφανίσεςι τους και έδωσαν το πρώτο τους ραντεβού! Πρωτεργάτες ήταν ο Σούλης του Ολυμπιακού, χαλύβδινος σέντερ-μπακ τη δεκαετία του 50 και απο την Προοδευτική ο…Γιούρκας Σεϊταρίδης, παππούς του σημερινού παίκτη του Παναθηναϊκού. Επίσης, ο δημοσιογράφος Νίκος Τσαπίδης, ο παράγοντας Λάμπρος Τσεπεράκης και κάποιοι άλλοι. Συνέχισαν και την επόμενη χρονιά και όσο πήγαινε «ζωντάνευε» η όλη ιστορία.

Στον αγώνα θα συμμετάσχουν πέντε γενιές του ένδοξου «ερυθρόλευκου» ποδοσφαιρικού παρελθόντος. Γκαϊτατζής, Καραβίτης, Μίχος, Ξανθόπουλος και πολλές άλλες δόξες του Ολυμπιακού μας, θα παρελάσουν στο γήπεδο του Κορυδαλλού, ενώ οι Ηλίας Υφαντής και Θανάσης Μπέμπης (οι οποίοι συμμετάσχουν από το 1961), θα βραβευτούν για την σημαντική προσφορά τους στον Ολυμπιακού και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Βραδυποριακός επιφυλάσει μία «έκπληξη» πρώτου μεγέθους και λογικά το μυαλό όλων πηγα΄'ινει στον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.
Από τους παλαίμαχους της Προοδευτικής θα βραβευτούν οι Κωσταντίνος Γεωργιτσάκης και Νίκος Μυτώσης. Το εναρκτήριο λάκτισμα θα γίνει από τους Λάμπρο Τσεμπεράκη και Νίκο Τσαπίδη ενώ το τελετουργικό καθώς και αγώνα θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του Π.Σ.Α.Τ. Παύλος Γερακάρης.

Όσον αφορά την ομάδα που έχει με το μέρος της την μερίδα του λέοντος από πλευράς νικών, αυτή είναι των παλαιμάχων του Ολυμπιακού.
Ο Βραδυποριακός σε σύνολο 49 αγώνων μετράει 44 νίκες, άλλες 4 έχει η ομάδα του Ταλαιπωριακού και μόλις μία αναμέτρηση έχει λήξει ισόπαλη. Ρέκορντμαν συμμετοχών είναι ο Ηλίας Ρωσσίδης, ο οποίος συμμετείχε για 47 χρόνια σερί μέχρι το 2008. Το 2010 αποφάσισε να αποσυρθεί και έδωσε απλά το εναρκτήριο λάκτισμα. Όσον αφορά την ηλικία, ρέκορντμαν μπορεί να θεωρηθεί ο αείμνηστος Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, ο άνθρωπος που έζησε όλη την ιστορία του Ολυμπιακού από την ίδρυση του συλλόγου και το 2008 που έφυγε από τη ζωή. Ο Γραμματικόπουλος σε ηλικία 100 χρονών έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα στον αγώνα του 2008. Από καθαρά αγωνιστικής πλευράς το ρεκόρ είχε ο Ανδρέας Μουράτης που αγωνιζόταν μέχρι τα 70 του, μέχρι που το κατέρριψε ο Ηλίας
Keywords
Τυχαία Θέματα