Οι πέντε προτεραιότητες του Αντώνη Σαμαρά

11:27 25/11/2012 - Πηγή: 24wro
Αντιμέτωπος με το πιο κρίσιμο εθνικό στοίχημα, το οποίο θα κρίνει και την αντοχή της...
κυβέρνησης συνεργασίας, είναι ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τις αποφάσεις για την εκταμίευση των δόσεων των 44 δισ. ευρώ και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους από το επόμενο Eurogroup.

Οι προτεραιότητες του πρωθυπουργού, όπως αναφέρει η Real News, είναι οι ακόλουθες…

-
Η κυβέρνηση να δίνει «εικόνα συμφωνίας». «Πρέπει να εμφανιζόμαστε με όσο το δυνατόν κοινές γραμμές», φέρεται να είπε ο Αντ. Σαμαράς στον Ευ. Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη στις κατ’ιδίαν συναντήσεις που είχαν.
- Άμεση εφαρμογή των όσων ψηφίστηκαν. «Και η κυβέρνηση Παπανδρέου νομοθετούσε, αλλά δεν εφάρμοζε», τονίζει υπουργός.
- Επίδειξη πυγμής στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιδράσεων. «Είναι αναμενόμενο να γίνονται διαδηλώσεις, ακόμη και καταλήψεις», δήλωσε κορυφαία κυβερνητική πηγή. «Σε όλα όμως υπάρχει ένα όριο», τόνισε.
- Η κυβέρνηση να δώσει έστω κάποια μικρά αποτελέσματα στον τομέα της ανάπτυξης. «Η κοινωνία δεν έχει ούτε άλλη αντοχή ούτε άλλη ανοχή, θέλει να δει φως στο τούνελ», τονίζει σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά.
- Προσέλκυση επενδύσεων. Το επιτελείο Σαμαρά εκτιμά ότι με τις αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη βιωσιμότητα του χρέους «τελειώνει μια μακρά περίοδος αβεβαιότητας».

Ο Αντώνης Σαμαράς προγραμματίζει μια σειρά ταξιδιών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Το Κατάρ, που ακυρώθηκε λόγω του Eurogroup της Δευτέρας, θα προγραμματιστεί εκ νέου. ΗΠΑ, Κίνα,Ρωσία είναι μέσα στους στόχους του. Άλλωστε όπως έχει δηλώσει ο ίδιος «εγώ τις επενδύσεις θα τις κυνηγήσω».

newsbeast.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα