Οι Ολλανδοί έβαλαν «φέσι» στην Σαντορίνη

23:50 27/5/2011 - Πηγή: 24wro
Στο προχθεσινό της φύλλο, η Ολλανδική tabloid εφημερίδα...
«De Pers» αναδείκνυε τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που δεν χάνει χρόνο να ‘αρπάξει’ η Τουρκία, τώρα που Ελλάδα βρίσκεται λίγο πριν την κατάρρευση.

Μάλιστα για να τονίσουν το δημοσίευμα που φιλοξενούσαν στη σελίδα 4 της online έκδοσης της Τετάρτης 25/5, τοποθέτησαν (με photoshop) μέχρι και την Τουρκική σημαία στον τρούλο εκκλησίας στη Σαντορίνη.

Το φωτομοντάζ αλλά και
όσα αναφέρει στο άρθρο της η εφημερίδα De Pers (που σημαίνει «Τύπος» και εκδίδεται από τον Ιανουάριο του 2007), σοκάρουν: Με τίτλο «Η Τουρκία κυνηγά τις Ελληνικές ευκαιρίες», το δημοσίευμα κάνει λόγο για την δεινή κατάσταση της Ελλάδας που βρίσκεται λίγο πριν την πτώχευση, την οποία «μυρίστηκαν» οι «Τούρκοι κατάσκοποι» και «επενδύουν σε τράπεζες, λιμάνια και νησιά. Και αυτό πονάει την Ελλάδα» αναφέρει.

«Στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα σφουγγαρίζουν μόνοι τους γιατί δεν έχουν χρήματα ούτε για καθαρίστρια, την ώρα που οι Τούρκοι επενδυτές ετοιμάζονται να αγοράσουν Ελληνικά λιμάνια, αεροδρόμια, ακόμη και νησιά».

«Δεν είναι μέσα στην ΕΕ, αλλά είναι για τα καλά μέσα» σημειώνει η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι αγοράζοντας …Ελλάδα, οι Τούρκοι «γελώντας πάνω στα μανίκια τους» βρήκαν τρόπο, «με την παράκαμψη αυτή» να βάλουν «το ένα πόδι μέσα στην ΕΕ».

Παρά το ότι οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν βελτιωθεί τα τελευταία 10 χρόνια, «για τους Έλληνες αυτό αποτελεί μια ψυχολογική και πολιτική αιμορραγία, ένα τεράστιο πλήγμα» λένε οι συντάκτες του δημοσιεύματος.

«Το ελληνικό είναι άρρωστο ταμείο» αναφέρει η εφημερίδα σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είπε ψέματα για τη χρηματοδότηση, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στην ευρωζώνη. «Στις Κάτω χώρες είναι έξαλλοι μ’ αυτό» επισημαίνεται.

Οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, από το 2001 έως τα τέλη του 2010, ήταν πάνω από 742 εκατομμύρια έως 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει η ολλανδική εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές του υπουργείου εξωτερικών της γείτονος. Τούρκος οικονομολόγος εξηγεί στην εφημερίδα ότι ούτε για τους ίδιους είναι εύκολο να επενδύσουν στην Ελλάδα. Τα μεγαλύτερα ‘εμπόδια’ μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρεται, εξακολουθούν να είναι η Κύπρος, οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ο εναέριος χώρος.

«Και να σκεφτεί κανείς ότι η Ελληνική χρηματοδοτική κρίση προκλήθηκε εν μέρει λόγω της Τουρκίας και της υπέρβασης του ελληνικού προϋπολογισμού για την άμυνα και τα εξοπλιστικά προγράμματα» σημειώνεται...
Keywords
Τυχαία Θέματα