Πάγκαλος μαινόμενος κατα Νικολούδη και Αργύρη για τον...φαντομά εκατομμυριούχο!

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ Ο ΕΝΑΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΣ Ο ΑΛΛΟΣ...ΜΕ PRIVATE BANKING ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΤΟ ΚΟΛΠΟ»
«Όταν δεν μπορείς να δώσεις όνομα, τότε δεν το λες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σχετικά με τις αναφορές του προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Π. Νικολούδη, για την υπάρξη βουλευτή ο οποίος φέρεται να έβγαλε στο εξωτερικό ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ.
«Γιατί λέμε ένα γεγονός
χωρίς να μπορούμε να το αποδείξουμε;», διερωτήθηκε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Έστρεψε παράλληλα τα βέλη του και κατά του προέδρου της Επιτροπής για τον έλεγχο των κοινοβουλευτικών «πόθεν έσχες», Βαγγέλη Αργύρη, για τον οποίο είπε ότι είναι «εντελώς ακατάλληλος για να είναι πρόεδρος αυτής της επιτροπής».

Σε δηλώσεις του νωρίτερα στον ίδιο σταθμό ο κ. Αργύρης, ανέφερε ότι στην επιστολή που του απέστειλε ο κ. Νικολούδης σχετικά με το βουλευτή σημειώνεται πως η επίμαχη συναλλαγή έγινε στις 4 Μαρτίου του 2011 και όχι το Μάιο, όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό. Επισήμανε ακόμη ότι η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω private banking αλλά και με τη συνδρομή μιας χρηματιστηριακής εταιρείας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο παραστατικό.

Πάντως, στην εν λόγω επιστολή ο κ. Νικολούδης αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ούτε καν ενδείξεις για τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος.

Χθες, από το βήμα της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αποκάλυψε ότι την ύπαρξη πρώην και νυν βουλευτών, καθώς και συγγενικών προσώπων τους, που μετέφεραν το 2011 με εμβάσματα στο εξωτερικό ποσά άνω του 100.000 ευρώ.

Γνωστοποίησε ότι τα σχετικά στοιχεία θα οριστικοποιηθούν και θα δοθούν στον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες των βουλευτών προκειμένου να κληθούν τα εν λόγω πρόσωπα από την Επιτροπή να δώσουν εξηγήσεις.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ακόμη ότι το ΥΠΟΚ έχει δώσει εντολή στο ΣΔΟΕ όπου δει ότι υπάρχει πεδίο φορολογικού ελέγχου, να προβεί αμέσως σε έκτακτους φορολογικούς ελέγχους.
Keywords
Τυχαία Θέματα