Οι εξελίξεις στην Ελλάδα στο επίκεντρο των Αλβανικών Μέσων Ενημέρωσης

17:21 30/6/2011 - Πηγή: 24wro
Όπως ήταν αναμενόμενο η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος στο... 

Ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και τα επεισόδια που επανελήφθησαν έξω από τη Βουλή, είναι για άλλη μια φορά στο επίκεντρο των Αλβανικών Μέσων Ενημέρωσης.

Το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο « Balkanweb» μεταδίδει κείμενο με τίτλο: «Ελλάδα, το κοινοβούλιο ψηφίζει τα νέα οικονομικά μέτρα» και άλλο με τίτλο «Επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Αλ. Αθανασιάδη» που αναφέρεται στο «ξύλο» που έφαγε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αλ. Αθανασιάδης για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

Η αλβανική εφημερίδα « TemA» δημοσιεύει φωτορεπορτάζ υπό τον τίτλο «Το Ελληνικό Κοινοβούλιο εγκρίνει το πακέτο για την καταπολέμηση της κρίσης» το οποίο συνοδεύεται με τον υπότιτλο «Νέες φωτογραφίες απ’ την φλεγόμενη Αθήνα».

Στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι της Αλβανίας « Top Channel» μεταδίδει κείμενο με τίτλο: «Ελλάδα, το κοινοβούλιο υπερψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο» και άλλο που το τιτλοφορεί «Πεδίο μάχης η Αθήνα».
«Σε μια ιδιαίτερα τεταμένη ατμόσφαιρα το Ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε με 155 ψήφους υπέρ, 138 ψήφους κατά και 5 βουλευτές που είπαν απλά «παρών» το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τα νέα σκληρά οικονομικά μέτρα», γράφει το «Top Channel» για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, ενώ για τα περιστατικά βίας στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε χθες το απόγευμα σε ένα τεράστιο πεδίο μάχης απ’ το οποίο έβγαιναν φωτιές και σύννεφα καπνού από τους φλεγόμενους κάδους σκουπιδιών και από τα δακρυγόνα».

Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Αλβανίας « ΝΟΑ» γράφει: «Η Ελλάδα εγκρίνει το πακέτο λιτότητας, οι πολίτες σε διαμαρτυρία».

Στην ημερήσια έκδοσή της η αλβανική εφημερίδα « Panorama» γράφει: «Η Ελλάδα με νέο πρόγραμμα λιτότητας, το Κοινοβούλιο δίνει το "OK" στον Παπανδρέου».

Το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο « Lajmi i Fundit» γράφει: «Η Ελληνική καταστροφή απεφεύχθη προς το παρόν, δεν υπάρχει σχέδιο Β’ για την διάσωση».
«Υπό την πίεση της ΕΕ, και παρά τις μαζικές διαδηλώσεις στην Αθήνα, το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη τα νέα μέτρα λιτότητας που ανέρχονται σε μερικά δις. Η χώρα μπορεί να ελπίζει τώρα και σε μια επιπλέων οικονομική βοήθεια».
«Η έγκριση του Μεσοπρόθεσμου αποτελεί ανακούφιση για τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του» ανέφερε μεταξύ άλλων το αλβανικό πρακτορείο «Lajmi i Fundit».

Το πρακτορείο ειδήσεων « Yll Press» γράφει: «Η Ελλάδα ψήφησε το σχέδιο για τα νέα μέτρα, το χάος συνεχίζεται στην Αθήνα, το Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων συνιστά στους πολίτες της χώρας να μην ταξιδέψουν προς την Ελλάδα».

Ενώ η αλβανική εφημερίδα « SHQIP» φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Η Ελληνική κρίση πτωχεύει τις Αλβανικές επιχειρήσεις», το οποίο αναφέρεται στην απεργία των ελλήνων τελωνειακών η οποία προκαλεί απώλεια της τάξης των 9 εκατ. ευρώ την ημέρα για τις επιχειρήσεις στη Νότια Αλβανία
Keywords
Τυχαία Θέματα