Οι Έλληνες ψωνίζουν από το ebay και τα Χριστούγεννα!

17:26 2/12/2011 - Πηγή: 24wro
Ακόμα και σε δύσκολους καιρούς, οι Έλληνες, πιστοί στο πνεύμα των Χριστουγέννων…
συνεχίζουν να τιμούν τα έθιμα των ημερών, ανταλλάσσοντας δώρα με τους αγαπημένους τους. Και αν από πέρυσι διαφαινόταν ήδη μια τάση για πιο οικονομικά, λειτουργικά και χρήσιμα δώρα,φέτος η τάση αυτή των καταναλωτών αποκτά μεγαλύτερη δυναμική ανταποκρινόμενη περισσότερο στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Έτσι, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, οι Έλληνες στρέφονται στις online
αγορές, καθώς η αύξησή τους το β’ εξάμηνο του 2011 αγγίζει το 30%. Σε πιο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα, το ίδιο εύρημα επιβεβαιώνεται και από την έρευνα του eBay International Market που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Focus Bari (Νοέμβριος 2011), σύμφωνα με την οποία, οι Έλληνες φέτος θα προτιμήσουν να αγοράσουν τα Χριστουγεννιάτικα δώρα τους μέσα από το διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αποκάλυψε η έρευνα, 8 στους 10 Έλληνες καταναλωτές θα ανατρέξουν σε ηλεκτρονικά καταστήματα για τις φετινές Χριστουγεννιάτικες αγορές τους. Αναφορικά με τις προτιμήσεις των δύο φύλλων, οι άντρες προτιμούν τις ηλεκτρονικές αγορές, με το 31% να δηλώνει πως θα αγοράσει δώρα μόνο μέσω Internet, ενώ οι γυναίκες ακολουθούν με 24%. Επιπλέον και παρατηρώντας τις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, οι νεότεροι καταναλωτές 25-34 θα πρωτοστατήσουν στα ηλεκτρονικά ψώνια, αγοράζοντας τα Χριστουγεννιάτικα δώρα για τους φίλους τους κυρίως από το διαδίκτυο.

Όμως ποιοί είναι βασικοί λόγοι που οι Έλληνες καταναλωτές επιλέγουν το Internet για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές? Πάνω από το 70% των συμμετεχόντων δήλωσε πως οι ηλεκτρονικές αγορές τους βοηθούν στη σύγκριση των τιμών, ενώ το 50% απάντησε ότι είναι σαφώς πιο οικονομικές. Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, το γεγονός ότι το 31% θεωρεί πως στο Internet μπορεί κανείς να βρει πιο ιδιαίτερα και πρωτότυπα δώρα. Επιπλέον, το 26% του πληθυσμού προτιμά το online shopping γιατί είναι πιο ξεκούραστο, ενώ το 21% ψωνίζει ηλεκτρονικά, έτσι ώστε να απολαμβάνει περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Όσον αφορά στα πιο δημοφιλή online προϊόντα, στοιχεία από το ebay επιβεβαιώνουν πως τον τελευταίο χρόνο οι κατηγορίες Tech (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά, υπολογιστές) και Lifestyle (υγεία & ομορφιά, ρολόγια & κοσμήματα, αθλητικά είδη) είναι πρώτες στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας, τα προϊόντα τα οποία αγοράζουν online οι καταναλωτές, διαφέρουν, ανάλογα με το φύλο, με τους να άντρες να προτιμούν κυρίως τα ηλεκτρονικά προϊόντα (38%), ενώ οι γυναίκες να αναζητούν προϊόντα μόδας και ομορφιάς (15%).

Φέτος τα Χριστούγεννα, διαλέξετε δώρα τους αγαπημένους από το ebay.gr και ξεκινήστε να ονειρεύεστε τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές που είναι μόνο λίγες ημέρες μακριά!
Keywords
Τυχαία Θέματα