Οι 4 διακριτές γραμμές Αβραμόπουλου από Σαμαρά

19:16 2/12/2011 - Πηγή: 24wro
Διακριτές γραμμές από την ΝΔ και τον Α. Σαμαρά…
– αν και με κομψό, «διπλωματικό» τρόπο …χαραγμένες – τράβηξε ο υπουργός ‘Αμυνας και Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Οι «διαφοροποιήσεις» αυτές είναι τουλάχιστον 4 και διατυπώθηκαν σε συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός στον Φλάς:
-Πρώτον, βλέπει ενδεχόμενη και κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές:
«Είτε λοιπόν μια Κυβέρνηση μονοκομματική ισχυρή με νωπή
την εντολή, με ξεκάθαρο πρόγραμμα και στόχους, είτε και ένα μεταβατικό πρόγραμμα συνεργασίας πάνω στους κοινούς τόπους δεν πρέπει να αποκλείεται», είπε.
- Δεύτερον, θεωρεί οξύμωρο τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου να κάνουν αντιπολίτευση – κάτι που λέει ότι κάνει η ΝΔ:
« Στην προσπάθεια αυτή χρειάζεται και κοινοβουλευτική συμμετοχή για να πάρουμε την τελευταία μεγάλη δόση, την ίδια όμως στιγμή να βάλουμε τα θεμέλια για μία ομαλή πολιτική εξέλιξη, που θα οδηγήσει σε εκλογές και θα αναδείξει την Κυβέρνηση που θέλει ο ελληνικός λαός. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα ήταν οξύμωρο – γιατί αυτό υπονοείτε με το ερώτημα – να αντιπολιτεύονται τα κόμματα την Κυβέρνηση που στηρίζουν»
-Τρίτον, υπεραμύνθηκε την κανονικότητα και τη δύναμη αυτής της κυβέρνησης σε όλα:
« Και η Κυβέρνηση αυτή δεν είναι Κυβέρνηση ούτε της Νέας Δημοκρατίας, ούτε του ΠΑΣΟΚ, ούτε του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Είναι συνταγματική Κυβέρνηση της χώρας που δεν έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα, αλλά μπορεί ακόμα και να εισηγείται νομοθετήματα»
- Τέταρτον, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος πάνω από την κομματική γραμμή είναι η κυβέρνηση.
‘Ετσι όταν ρωτήθηκε ποιά είναι η δική του πρώτη αποστολή, είπε:
« Είναι να στηρίζω το κυβερνητικό έργο». Και παρακάτω, όταν ρωτήθηκε ευθέως αν η γραμμή της κυβέρνησης είναι πάνω από τις κομματικές γραμμές, απάντησε:
« Και είναι η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού κυρίου Παπαδήμου. Τα λέω για να ξεχωρίζονται και οι θεσμικοί μας ρόλο».

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα