Οχι στην κρίση της μέσης ηλικίας

08:40 10/9/2011 - Πηγή: 24wro
Όταν κάποιος έφτανε ή ξεπερνούσε τα 40 του χρόνια, οι επιστήμονες έλεγαν πως...
πλησιάζει επικίνδυνα στην «κρίση της μέσης ηλικίας».

Όμως, όπως προκύπτει τωρα από μια βρετανική έρευνα, η κρίση αυτή αντικαθίσταται σταδιακά από μια ολοένα και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα των μεσήλικων να προβούν σε μεγάλες και δομικές αλλαγές στη ζωή τους - εννοείται προς το καλύτερο.

Γι'αυτό ήδη κάποιοι ειδικοί προτείνουν να καταργηθεί ο όρος «κρίση της μέσης ηλικίας» και να αντικατασταθεί, τουλάχιστον για τους αποφασισμένους να κάνουν βήματα προόδου μεσήλικες, με τον όρο «μεγάλες αλλαγές
της μέσης ηλικίας».

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που έγινε για λογαριασμό της βρετανικής ασφαλιστικής εταιρείας Εxperian Credit Εxpert, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ηλικίας 40 έως 59 ετών φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν μεγάλες αλλαγές στη προσωπική τους ζωή.

Το 85% των ερωτηθέντων προέβησαν σε αλλαγές στο σπίτι και την εργασία τους, δίνοντας στον εαυτό τους μια δεύτερη ευκαιρία να ικανοποιήσουν ένα εφηβικό τους όνειρο. Το 66% αναζήτησαν νέους φίλους και κοινωνικές επαφές, το 54% βρήκαν ένα νέο χόμπι να τους απασχολεί, ενώ το 56% άρχισε να γυμνάζεται τακτικά. Επισης, το 70% αποφάσισε να γνωρίσει καλύτερα τον κόσμο, ταξιδεύοντας, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μόνο το 13% προέβη σε κάποια χειρουργική ή πλαστική επέμβαση ώστε να νιώθει ομορφότερος.

«Η έρευνα αποδεικνύει ότι πολλοί άνθρωποι στην πέμπτη δεκαετία της ζωής τους διαθέτουν περίσσια ενέργεια και διάθεση να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές προς το καλύτερο», τονίζει ο Πίτερ Τέρνερ, διευθυντης της Εxperian Credit Εxpert. Όπως επισημαίνουν οι ψυχολόγοι, υπάρχει μια σχετικα εύκολη θεραπεία για τους πάσχοντες από μια ειδους «κρίση μέσης ηλικίας»: να κάνουν πράγματα που έκαναν και στην εφηβεία τους, ώστε να ξανανιώσουν νέοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα