Ομπάμα: Όχι σε προσωρινή λύση για το χρέος

21:10 11/7/2011 - Πηγή: 24wro

Τη βούλησή του να υπάρξει συμφωνία...
Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών σχετικά με μια μεγάλη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος των ΗΠΑ επανέλαβε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο Λευκό Οίκο. Κι ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, τα σφικτά χρονοδιαγράμματα πιέζουν για λύση μέχρι τις 2 Αυγούστου, ειδάλλως, τη μέρα αυτή, το αμερικανικό δημόσιο θα αναγκαστεί να κηρύξει χρεοκοπία.
Ο Ομπάμα κάλεσε και τις δύο πλευρές να υποχωρήσουν από τις θέσεις τους και να δείξουν κλίμα συναίνεσης σχετικά με τα ζητήματα φορολογίας, που αποτελούν και το κύριο «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των 14,3 τρισ. δολαρίων.
Επίσης, ο αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι δεν είναι υπέρμαχος των αυξήσεων των φόρων ωστόσο επιθυμεί την κατάργηση φοροαπαλλαγών για τις εταιρείες ενέργειας και των εύπορων κοινωνικών στρωμάτων. Παράλληλα, εμφανίστηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο αλλαγής του φορολογικού κώδικα, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει πιο προοδευτικός.
Τέλος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέρριψε το ενδεχόμενο να στηρίξει κάποια προσωρινή συμφωνία για την αύξηση του ορίου χρέους. «Δεν χειριζόμαστε τις υποθέσεις μας με τρίμηνες παρατάσεις» τόνισε ο Ομπάμα, θέτοντας ως ορόσημο για την επίτευξη συμφωνίας την 22 Ιουλίου.
newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα