Ο Βενιζέλος κατηγορεί τον Γαπ ότι έβαλε μέσα το ΠΑΣΟΚ

20:18 22/12/2012 - Πηγή: 24wro

Περί τα 12 εκατ. το χρόνο έβαζε μέσα το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος...
Tα τελευταία χρόνια, το πρωτογενές έλλειμμα έφτανε 10 με 12 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο!!

Δεν μπορούν να διαχειριστούν τα του οίκου τους, θα σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία; Εύκολα διερωτάται ένας απλός πολίτης όταν ακούει ότι το ΠΑΣΟΚ χρωστάει περί τα 130 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Νίκος Σαλαγιάννης, διευθυντής του ΠΑΣΟΚ
από την ημέρα που αρχηγός του είναι ο κ. Β. Βενιζέλος ανέλαβε και τα οικονομικά του κόμματος, βρίσκεται όμως σε απελπιστική κατάσταση. Ένα χρόνο τώρα παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και αυτό είναι όπως λέει που τον βαραίνει. Προσθέτει όμως το εξής απλό: εγώ μηχανικός ήμουν στο επάγγελμα.

Ότι έκανα στο σπίτι μου όταν χρωστούσα , θα κάνω και εδώ, θα περικόψω τις δαπάνες. Και αυτό κάνουμε καθώς τις μειώσαμε μέχρι και 85% όπως υποστηρίζει. Τα ενοίκια στην οδό Ιπποκράτους από 67 χιλιάδες ευρώ το μήνα τα ρίξαμε 50% κάτω και πληρώνουμε τώρα 35 χιλιάδες. Το ίδιο και στο παλαιό κτίριο την οδό Χαριλάου Τρικούπη (το ιστορικό κτίριο) από 11,5 χιλιάδες ενοίκιο το φτάσαμε στις 5 χιλιάδες ευρώ, τι άλλο να κάνουμε πια;

Ωστόσο εκείνο που δεν είναι ακόμη αντιμετωπίσιμο είναι τα υπέρογκα χρέη που συνολικά φτάνουν τα 130 εκατ. ευρώ και από αυτά περί τα 8 εκατ. υπολογίζεται ότι πρέπει να πάνε για πληρωμές σε εργαζόμενους, πιστωτές, προμηθευτές, ιδιώτες. Το πώς θα γίνει δεν το ξέρουμε ακόμη.

Περιμένουμε να γίνει μια ρύθμιση συνολικά, γιατί και η Ν.Δ χρωστάει πολύ περισσότερα από εμάς, επισημαίνει ο κ. Σαλαγιάννης.
Σε πολιτικό επίπεδο πέρα από αριθμούς και μηδενικά εκατομμυρίων, ευθέως ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος στον Γιώργο Παπανδρέου και τα έξοδα που δημιουργούσε όταν ήταν πρόεδρος τα τελευταία χρόνια στο κόμμα:

Είναι ψέμα ότι υπάρχει συμβόλαιο του ΠΑΣΟΚ και της σοσιαλιστικής διεθνούς για να πληρώνουμε τα έξοδά του. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Το μόνο που πληρώνουμε είναι η συμμετοχή μας ως κόμμα στη σοσιαλιστική διεθνή περίπου 30 χιλιάδες το χρόνο, τίποτε άλλο αναφέρει ο κ. Σαλαγιάννης.

Αυτή την ώρα στο ΠΑΣΟΚ διενεργείται έλεγχος από 6 εταιρίες αλλά και από στελέχη του Σώματος Ορκωτών Λογιστών, για να μας πούνε –γιατί εμείς δεν γνωρίζουμε- από πού προήλθαν τα έξοδα αυτά, και τα χρέη έφτασαν στα ύψη. Εγώ ξέρω πολιτικά από πού προήλθαν, τα χρέη αυτά, αλλά δεν θα σου πω, συνεχίζει να λέει ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ.

Το μόνο που θα πω είναι ότι τα τελευταία χρόνια, το πρωτογενές έλλειμμα στο ΠΑΣΟΚ έφτανε 10 με 12 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Για αυτούς τους λόγους το ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε σε περίπου 1200 στελέχη. Δημάρχους, συνεργάτες, υπουργών, πρώην υπουργούς και υφυπουργούς, διοικητές οργανισμών που όλα αυτά τα χρόνια ωφελήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και δεν βάζουν τώρα που έχει ανάγκη το κόμμα, το χέρι στη τσέπη.

Και εδώ εξηγείται: προσωπική μου άποψη είναι, επισημαίνει ο υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ, πως ένα από τα πλέον βασικά προβλήματα της μεταπολίτευσης ήταν που καλλιεργήθηκαν στα κομματικά θερμοκήπια της αδιαφάνειας και της αναξιοκρατίας παρόμοιες συμπεριφορές στις λειτουργίες των κομμάτων. Ελπίζω αυτές τις συμπεριφορές να τις αλλάξει ο κ. Βενιζέλος αυτό άλλωστε είναι και το στοίχημα του σημερινού προέδρου.

Σε ότι αφορά τα χρέη στους εργαζόμενους ο κ. Σαλαγιάννης λέει ορθά κοφτά: αν δεν πάρουμε τη τελευταία δόση του 2011 , χρήματα δεν υπάρχουν. Πώς να το κάνουμε αλλιώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Από τον περασμένο Οκτώβριο βρήκε 220 εργαζομένους στους οποίους είχαν δοθεί κάποια χρήματα έναντι. Από τότε όμως μέχρι σήμερα όλοι παραμένουν απλήρωτοι εκ των οποίων οι 60 έχουν προσληφθεί όταν ήταν ο Γ. Παπανδρέου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές οργανώσεις του κόμματος για να κρατάνε τα γραφεία ανοικτά.

Σήμερα δεν πληρώνεται κανείς γιατί λεφτά δεν υπάρχουν. Εκτός από τους άμεσους συνεργάτες του κ. Βενιζέλου που λαμβάνουν κάποια αμοιβή έναντι των οφειλών για να μπορούν να ακολουθούνε τον πρόεδρο στις διάφορες υποχρεώσεις του.

parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα