Ο σκληρός δίσκος καίει τον Άκη

01:53 27/4/2012 - Πηγή: 24wro

Σε νέα συμπληρωματική απολογία αναμένεται να καλέσει, μετά τις εκλογές, ο ειδικός ανακριτής...

Γ. Μαλής τον Ακη Τσοχατζόπουλο, μέλη της οικογένειάς του και συγκατηγορουμένους του, που φέρονται να αποτελούσαν τον σκληρό πυρήνα της «εγκληματικής οργάνωσης» των οffshore εταιρειών, μέσω των οποίων διακινήθηκε «μαύρο πολιτικό χρήμα».

Ο
πρώην υπουργός, σύμφωνα με το Έθνος, θα κληθεί να δώσει συμπληρωματικές εξηγήσεις στον ανακριτή, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και η επεξεργασία των εγγράφων και των αρχείων από τον σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή που κατασχέθηκαν στο γραφείο του, μεγάλο μέρος των οποίων ακόμη βρίσκονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ασφάλειας.

Παράλληλα αναμένεται σύμφωνα με δικαστικές πηγές να ασκηθούν συμπληρωματικές ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, με παραγγελία του ειδικού ανακριτή, σε νέα πρόσωπα, εκτός από τα 15 που ήδη κατηγορούνται μαζί με τον κ. Τσοχατζόπουλο, για την υπόθεση των offshore.

Οι νέες κατηγορίες θα απαγγελθούν αφού αξιολογηθούν τα στοιχεία του πορίσματος της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα, που έφερε στο φως όλο το δίκτυο ροής «μαύρου χρήματος», το οποίο περιλαμβάνει 21 πρόσωπα και εξωχώριες εταιρείες που δεν είχαν αποκαλυφθεί από το πόρισμα των εισαγγελέων Κυβέλου και Σίσκου.
Keywords
Τυχαία Θέματα