Εκλογές: Μάιος 2012

από τον Νικόδημο

1. Γιατί άραγε πολλά ραδιοτηλεοπτικά κανάλια και πολλές εφημερίδες (εκτός του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής) αρνούνται όχι μόνο να κοινοποιήσουν το πρόγραμμα του κόμματος Δράση αλλά και να αναφέρουν την ύπαρξή του καθώς και του Στέφανου Μάνου που είναι οπωσδήποτε καταξιωμένος και έντιμος πολιτικός;
Στις αρχές Μαρτίου ο κ. Μάνος ήθελε να....
δώσει στη δημοσιότητα μερικές απλές ανώδυνες μεταρρυθμίσεις για το καλό του λαού γενικά, αλλά τα μίντια αρνήθηκαν να τις κοινοποιήσουν ακόμα και επί πληρωμή.
Είναι
παράδοξο.
Την ίδια ώρα τα μίντια προβάλλουν ακατάπαυστα όχι μόνο όλα τα παλαιά κόμματα και τους κομματάρχες τους αλλά και τα νεότευκτα όπως αυτό της κας Μπακογιάννη, του κ. Καμμένου, της κας Κατσέλη κλπ.
Τι στην ευχή έχουν να προσφέρουν όλοι οι παλιάτσοι της πολιτικής που με απύθμενη ξεδιαντροπιά και θρασύτητα έρχονται πάλι να ζητήσουν την ψήφο μας; Δεν φθάνει το χάος το οποίο τόσο απλόχερα χάρισαν στη χώρα; Ή μήπως πιστεύουν πως θα μας πείσουν όλους για την απουσία τους από, και τη μη συμμετοχή τους στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου με ποικίλες ρεμούλες; Οι αριστεροί πολιτικοί, που τόσο εύκολα και συχνά κατηγορούν τα κεντροδεξιά κόμματα της εξουσίας για σκάνδαλα, σπατάλες και ιδιοποιήσεις, δεν μπορούσαν να σταματήσουν τέτοιες εγκληματικές ενέργειες και να στείλουν τους ύποπτους ενόχους στη δικαιοσύνη; Γιατί δεν το έκαναν; 30 ψήφοι στη Βουλή αρκούσαν να στείλουν τους καταστροφικούς πολιτικούς στη Δικαιοσύνη.
Οπωσδήποτε πολλοί πολιτικοί θα πείσουν τους φανατικούς οπαδούς τους, οι οποίοι εμμένουν στο πελατειακό καθεστώς κι ελπίζουν σε όμοιο μελλοντικό πάρτι. Είναι λυπηρό το ότι όλοι αυτοί οι οπαδοί δεν διδάχθηκαν τίποτα και ακόμα χειρότερο το ότι αποτελούν ίσως μια καθοριστική πλειονότητα. Είναι λυπηρό επίσης το ότι πολλοί πολίτες όντας αγανακτισμένοι από τα σκάνδαλα και τα ψέμματα των κομμάτων, και αγνοώντας τις αληθινές αιτίες της κρίσης, στρέφονται τώρα σε ακραίες παρατάξεις όπως η φασιστική Χρυσή Αυγή και τα κομματιασμένα κατάλοιπα του κομμουνισμού.

2. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα ψηφίσει αριστερούς υποψηφίους διότι, εκτός από την επισήμανση πως υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, η αριστερή θεώρηση του κόσμου είναι ολοκληρωτικά παράλογη. Αριστερά κομμουνιστικά κόμματα είχαν την ευκαιρία πολλών ετών να δοκιμάσουν στην πράξη την πολιτικο-οικονομική ιδεολογία τους στη Σοβιετική Ένωση, Κίνα, Κούβα και αλλού. Απέτυχαν παταγωδώς. Μόνο στις θλιβερές Κούβα και Βόρεια Κορέα ψυχορραγεί ακόμα το κομμουνιστικό καθεστώς. Στην Κίνα έχει μπολιαστεί με μπόλικο καπιταλισμό. Αν λοιπόν πάρουν την εξουσία στην ευτράπελη ελληνική Πολιτεία αριστεροί εξουσιομανείς, αυτοί θα κρατικοποιήσουν τα πάντα και θα οδηγήσουν τη χώρα σε πλήρη κατάρρευση. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε σε αυτή την εκδοχή.
Κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα ψηφίσει κόμματα του υποτιθέμενου Κέντρου και της υποτιθέμενης Δεξιάς. Διότι (α) είδε τη συμπεριφορά τους την τελευταία 35ετία και κατάλαβε πως καμιά κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για
Keywords
Τυχαία Θέματα