Ο Πούτιν γίνεται 60 ετών

13:04 7/10/2012 - Πηγή: 24wro
Γενέθλια έχει σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος συμπληρώνει τα 60...
του χρόνια.

Οι ένθερμοι υποστηρικτές του θα γιορτάσουν σήμερα σε κάθε γωνιά της Ρωσίας, από την Σιβηρία έως το Ροστόφ ον Ντον, στα νοτιοανατολικά της χώρας, όπου η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος θα αναρτήσει πανό πάνε σε γέφυρα, η οποία όπως λένε, συμβολίζει τον ρόλο του Πούτιν στην ενότητα Ασίας και Ευρώπης.

Από την πλευρά τους, οι αντίπαλοι θα κάνουν επίσης αισθητή την παρουσία τους με διαδηλώσεις
κοντά στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας κάτω από το πανό με το σύνθημα: «Θα στείλουμε τον γέρο στην σύνταξη».

Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων σχεδιάζουν να στείλουν το δικό τους συμβολικό μήνυμα ζητώντας από τους διαδηλωτές να φέρουν δώρα που ταιριάζουν σε έναν συνταξιούχο, πιθανώς από γυαλιά για το διάβασμα μέχρι πίπα.

Ο ίδιος ο Πούτιν, ωστόσο, θα γιορτάσει τα γενέθλιά του μαζί με την οικογένειά του και χωρίς σχέδια για ειδικούς εορτασμούς, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πέτκοφ.

Λίγους μήνες αφότου εκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος της Ρωσίας, ο Πούτιν ίσως πλησιάζει στην ηλικία συνταξιοδότησης, αλλά δεν σχεδιάζει να αποχωρήσει.

«Η ηλικία δεν επηρεάζει το τί κάνει ή όχι ο Πούτιν, δήλωσε ο Κονσταντίν φον Έγκερτ, πολιτικός αναλυτής, προσθέτοντας ότι οι βλέψεις του ρώσου προέδρου λίγο έχουν αλλάξει από τότε που ανήλθε στην εξουσία.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60 χρόνια του προέδρου Πούτιν έχει προγραμματιστεί για σήμερα συναυλία στην γενέτειρά του, την Αγία Πετρούπολη, με τους υποστηρικτές του να κάνει αίτηση για άδεια πορείας 60.000 ατόμων.

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα