Ο περιφρονητής της Μπάρτσα…

13:00 16/4/2011 - Πηγή: 24wro
Ο… «El Diablo» (ο Διάβολος), όπως αποκαλείται στην ...Βαρκελώνη ο Ζοσέ Μουρίνιο, κρύβεται στις λεπτομέρειες όπως θα έλεγε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ.
Τα λόγια του ήταν κοφτερά σαν τροχισμένα τσεκούρια από την εποχή που βρισκόταν στην Βαρκελώνη το 1996. Τότε που είχε μόνιμα μια μακάρια έκφραση στο πρόσωπο του που τον έκανε να μοιάζει ανεξίκακος σε ανθρώπους όπως ο Λουίς Φερναντέζ. Ο τεχνικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο εκείνη την εποχή έμελλε όμως να αποτελέσει τον υπαίτιο της αποκάλυψης της ηφαιστιογενούς ιδιοσυγκρασίας του Ζοσέ Μουρίνιο, σε ένα ματς εναντίον του βασκικού κλαμπ.

Στον διάδρομο
προς τα αποδυτήρια του «Καμπ Νόου» σημειώθηκαν αλλεπάλληλες εκρήξεις των παικτών, έπειτα από μια ήττα της Μπαρτσελόνα με τον Φερναντέζ να ουρλιάζει « ποιος είναι ο Μουρίνιο». Ατάραχος ο Πορτογάλος, μασώντας επιδεικτικά την τσίχλα του, επιτίθετο με την ρητορική δεινότητα που τον διέκρινε από τότε, όταν βρισκόταν ως μεταφραστής αρχικά και άμεσος συνεργάτης μετέπειτα στο πλάι του σερ Μπόμπι Ρόμπσον στην Μπαρτσελόνα. «Ο Λουίς Φερναντέζ μετέτρεψε αυτή την ήττα σε σκυλομαχία. Μιλώ μόνο σε άνδρες και όχι για ανάγωγα παιδιά» έλεγε στην πρώτη του καταγεγραμμένη επαφή με τον τύπο ο Ζοσέ Μουρίνιο το 1997.

Κάθε λόγος του  εύφλεκτου Πορτογάλου που δραπετεύει από το στόμα του αποτελεί θρυαλλίδα έκρηξης σαν και αυτή που υπέμεινε στο πρώτο «clasico» της καριέρας του ως προπονητής της «λευκής βασίλισσας» στο πυροτεχνικό 5-0. Τα κατά καιρούς λόγια του για την Μπαρτσελόνα «τρυπάνιζαν» τα αυτιά των «αφιθιονάδος» των «μπλαουγκράνα», που τα ανασυνθέτουν στην μνήμη του αυτές τις ημέρες των πυρετικών προετοιμασιών για το παιχνίδι πρωταθλήματος …
Οι καταλανικές σημαίες στο «Μπερναμπέου»

Ο… «El Diablo» (ο Διάβολος), όπως αποκαλείται στην Βαρκελώνη ο Ζοσέ Μουρίνιο, κρύβεται στις λεπτομέρειες όπως θα έλεγε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ. Στο «clasico» του πρώτου γύρου αποφεύχθηκε μια γενικευμένη επίθεση κατά του τεχνικού ηγέτη της Ρεάλ Μαδρίτης, που πέρυσι είχε χαρακτηρίσει τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα: « ψυχωτικούς». Η υψιπέτιδα φιλοδοξία της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» είχε οδηγήσει τον τότε προπονητή της Ίντερ σε μια από τις λεκτικές υπερβολές που λατρεύει.
«Είναι διαφορετικό να έχεις όνειρο να κατακτήσεις το Τσάμπιονς Λιγκ και κάτι άλλο να διαπνέεσαι από ψύχωση. Θέλουν να το κερδίσουν μέσα στην Μαδρίτη και αυτό έχει εξελιχθεί σε μια άρρωστη κατάσταση. Έχω ζήσει εκ των έσω την Μπαρτσελόνα. Κέρδισα τρόπαιο (το κύπελλο απέναντι στην Μπέτις το 1997) στο «Μπερναμπέου» και θυμάμαι ότι οι οπαδοί ήταν τυλιγμένοι με καταλανικές σημαίες. Ξέρω ότι οι υποστηρικτές της Μπαρτσελόνα είναι αντί- Ρεάλ και αυτό είναι το όλο ζήτημα» υποστήριζε ο Μουρίνιο, προκαλώντας την οργή των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα, που εν τέλει αποκλείστηκε από τους «νερατζούρι», χάρη στην τακτικά περίκλειστη Ίντερ που βρήκε απέναντι της.
Ο θεατρίνος Μέσι και ο Ιησούς Χριστός
Η στατιστική απεικόνιση των αναμετρήσεων κατά τις οποίες ο Ζοσέ Μουρίνιο βρέ
Keywords
Τυχαία Θέματα