Ο Κάμερον κάλεσε το Μέρντοκ να αφήσει τις εξαγορές και να ξεδιαλύνει το μπέρδεμα

17:01 13/7/2011 - Πηγή: 24wro
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είπε στη βουλή…
των κοινοτήτων σήμερα ότι στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών τηλεφωνικών μηνυμάτων από εργαζομένους της εφημερίδας News of the World της εταιρίας News Corp., που ανήκει στον μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοκ, οι μάρτυρες θα καλούνται να δίνουν ένορκες καταθέσεις, προσθέτοντας ότι το αρχικό μέρος της έρευνας θα οδηγήσει στην έκδοση
πορίσματος μέσα σε ένα χρόνο.
Ο Κάμερον διόρισε τον Λόρδο Εφέτη Μπράιαν Λίβισον ως επικεφαλής της έρευνας, και δήλωσε ότι όποιος ή όποια εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών τηλεφωνικών μηνυμάτων στη News International, τη θυγατρική της News Corp. στη Βρετανία, δε θα πρέπει να εργαστεί ποτέ ξανά στον τομέα των μέσων ενημέρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο ψηλά κι αν βρισκόταν στην διεύθυνση της εταιρίας.
Ο Κάμερον είπε ότι η επιτροπή έρευνας θα έχει την δυνατότητα να καλέσει τους ιδιοκτήτες της εφημερίδας.
Επιπλέον ο Μπράουν είπε στο κοινοβούλιο ότι είναι πρόθυμος και ο ίδιος προσωπικά να καταθέσει στην επιτροπή.
Ο Κάμερον, μιλώντας στη βουλή, κάλεσε τον αυστραλό μεγιστάνα των ΜΜΕ να «σταματήσει να σκέπτεται τις συγχωνεύσεις και να ξεδιαλύνει αυτό το μπέρδεμα».
Οι δηλώσεις του έγιναν πριν από την ψηφοφορία στη βουλή που αναμενόταν να οδηγήσει στην έγκριση μιας απόφασης που θα καλεί τον Μέρντοκ να εγκαταλείψει τα σχέδιά του να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του BSKyB, του μεγαλύτερου συνδρομητικού τηλεοπτικού δικτύου της χώρας.
Και τα τρία μεγάλα κόμματα, οι Συντηρητικοί, οι Φιλελεύθεροι και οι Εργατικοί, έχουν συμφωνήσει να υπερψηφίσουν την πρόταση αυτή, που είναι, όπως θεωρούν, προς το «δημόσιο συμφέρον» και καλεί τη News Corp. να αποσύρει την πρότασή της για την εξαγορά των υπόλοιπων μετοχών του δικτύου.

newscode
Keywords
Τυχαία Θέματα