Ο Ερμής στα ζώδια

11:55 10/9/2011 - Πηγή: 24wro
Εκτός από το ζώδιο που ανήκει ο καθένας (τη θέση του Ήλιου…
δηλαδή την ημέρα που γεννήθηκε) στα ωροσκόπια υπάρχει και ο Ερμής που είναι επιφορτισμένος με τις λειτουργίες του μυαλού μας. Η θέση και οι όψεις του Ερμή στο ωροσκόπιο μας δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο σκέψης, την εκφραστικότητα και τις διανοητικές ικανότητες μας. Από εκεί και ύστερα βέβαια, επειδή ο Ερμής δεν είναι ο αποκλειστικός δείκτης για όλα αυτά, θα πρέπει να εξετάσουμε και τις υπόλοιπες παραμέτρους
του μυαλού μας, κυρίως την ποιότητα του 3ου ή του 9ου οίκου.






Αν και το θέμα του παρόντος άρθρου αναφέρεται άμεσα στα παιδιά και τις σχολικές τους επιδόσεις με βάση τον γενέθλιο Ερμή τους, δεν παύει να είναι και ένας καλός οδηγός και για τους πρεσβύτερους. Οπότε μπορείτε άνετα να πέσετε με τα ...μούτρα στο διάβασμα ανακαλύπτοντας τα συν και τα πλην κάθε ζωδιακής θέσης.


Πρακτικά, δεν υπάρχει γενικά «καλός» και «κακός» Ερμής, αφού ο καθένας έχει τον τρόπο του να κινείται στην καθημερινότητα και εκείνο που «μετράει» περισσότερο είναι το να αξιοποιηθεί εκεί που έχει ταλέντο. Δεν ζητάμε δηλαδή την εξομοίωση όλων των τύπων του Ερμή αλλά την ανάδειξη της διαφορετικότητας τους. Όλοι κάπου χρησιμεύουν και κάπου αλλού απλά ...δεν το ‘χουν. Το μόνο που έχουμε λοιπόν να κάνουμε είναι να αναγνωρίσουμε τις εκάστοτε ιδιαιτερότητες του Ερμή και να κινηθούμε μέσα στα πλαίσια τους, χωρίς να προσπαθούμε να γίνουμε κάτι άλλο που δεν είμαστε.


Διαφορετικά, κινδυνεύουμε να βρεθούμε εκτός κλίματος και τότε αυτός ο «αγγελιοφόρος των θεών» αλλά και μικρός «κλεφτάκος» σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, θα αρχίσει να μας σκαρώνει διάφορα ...χουνέρια!






Διαβάστε περισσότερα στο astrology.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα