Κάμπινγκ σε κατηγορίες αστέρων

10:35 10/9/2011 - Πηγή: 24wro
Την αξιολόγηση με την οποία λειτουργούν τα ξενοδοχεία, βάσει των προσφερόμενων...
υπηρεσιών, θα έχουν στο μέλλον και τα κάμπινγκ, καθώς το Συμβούλιο Επικρατείας ενέκρινε σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Επίσης θα λαμβάνουν, πλέον, και «ειδικό σήμα λειτουργίας» από τον ΕΟΤ, ανάλογο με αυτό των ξενοδοχειακών μονάδων.

Όπως προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα, τα κάμπινγκ θα κατατάσσονται σε πέντε κατηγορίες αστέρων, από ένα έως πέντε, βάσει ενός συστήματος υποχρεωτικών τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών
και βαθμολογικών κριτηρίων. Για την κατάταξη σε κατηγορίες αστέρων θα διενεργείται αυτοψία από κλιμάκιο υπαλλήλων του ΕΟΤ, εκ των οποίων ο ένας υποχρεωτικά θα είναι μηχανικός.

Επίσης προβλέπεται ότι για τη δημιουργία κάμπινγκ απαιτείται υποχρεωτικά έκταση τουλάχιστον οκτώ στρεμμάτων σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως ή εντός ζωνών οικιστικού ελέγχου (ΖΟΕ), στις οποίες επιτρέπεται η δημιουργία οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων. Επίσης, το οικόπεδο δεν πρέπει να γειτνιάζει με νεκροταφεία, έλη, οχλούσες βιομηχανίες, νοσοκομεία, σχολεία, βουστάσια, λατομεία, ελαιουργεία και ακάλυπτους αποχετευτικούς αγωγούς.

Όσον αφορά στα ήδη υπάρχοντα κάμπινγκ πρέπει μέσα σε ένα χρόνο από τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να υποβάλουν αίτηση για κατάταξη σε κατηγορία αστέρων και παραλαβή του ειδικού σήματος λειτουργίας. Σε αντίθετη περίπτωση θα τους αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα