Ο επικεφαλής της Foxconn συγκρίνει τους εργαζομένους της με ζώα!

22:52 19/1/2012 - Πηγή: 24wro
Σύμφωνα με τους Want China Times, o Terry Gou, επικεφαλής της μητρικής εταιρείας της Foxconn, εν ονόματι Hon Hai...
σύγκρινε τους εργαζόμενους της εταιρείας του με ζώα σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν το τέλος του 2011. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «η Hon Hai απασχολεί πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως και όπως το ανθρώπινο ον είναι ζώο, το να διοικείς 1 εκατομμύριο ζώα μου δημιουργεί πονοκέφαλο»
και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Goo κάλεσε τον διευθυντή του Tapei Zoo, να δώσει μια διάλεξη στα στελέχη για το πως διαχειρίζονται ζώα.

Αυτού του είδους κακή διασημότητα δεν είναι η τελευταία όσον αφορά την Hon Hai αλλά και ειδικότερα την Foxconn. Είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι οι συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της Foxconn, τα οποία κατασκευάζουν εξαρτήματα και συσκευές για ένα μεγάλο αριθμό Δυτικών εταιρειών τεχνολογίας, είναι πολύ άσχημη. Για να τονιστεί περισσότερο αυτό το γεγονός, η κατάσταση των εργαζομένων της Foxconn έγινε θέμα στο Daily Show Parody.

To 2010, ένας αριθμός εργαζομένων σε ένα εργοστάσιο Foxconn στην Κίνα αυτοκτόνησε στο χώρο εργασίας και για αυτό υπογράφονται από τους εργαζόμενους συμβόλαια «κατά της αυτοκτονίας», ενώ νωρίτερα αυτό τον μήνα οι εργαζόμενοι της Foxconn που εργάζονται πάνω στο Xbox, είχαν διαφωνία με την Microsoft, αφού απείλησαν με μαζική αυτοκτονία.
Keywords
Τυχαία Θέματα