Νευρικότητα στην αγορά συναλλάγματος

15:32 19/6/2012 - Πηγή: 24wro
Το ευρώ εξακολουθεί να διατηρεί τα κέρδη του έναντι του δολαρίου καταφέρνοντας να παραμείνει πάνω από τα 1,2600 δολάρια παρά τη ...
μεταβλητότητα που τροφοδότησε νωρίτερα τόσο η δημοπρασία ομολόγων στην Ισπανία με «δυσθεώρητο» κόστος δανεισμού όσο και ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών ZEW στη Γερμανία που υποχώρησε σε χαμηλά 14 ετών. Αρνητικά ήταν και τα στοιχεία κατασκευαστικής παραγωγής για τον Απρίλιο στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο ZEW, η μείωση των οικονομικών προσδοκιών τον
Ιούνιο στις -16,9 μονάδες από τις 10,8 μονάδες οφείλεται κυρίως στις μειωμένες εξαγωγές, στην πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης και στα πακέτα διάσωσης χωρών της Ευρωζώνης.

Από την πλευρά της, η ισοτιμία GBPUSD δέχτηκε πιέσεις μετά την ανακοίνωση της πτώσης του πληθωρισμού στη Βρετανία στο 2,8% το Μάιο σε ετήσια βάση, σε χαμηλά 2,5 ετών και σε αρνητικό έδαφος στο -0,1% σε μηνιαία βάση, μετρήσεις που ανοίγουν το δρόμο για μια νέα επέκταση της στήριξης από τη BoE.

Με την Ελλάδα να βρίσκεται στη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης κι ενώ η πορεία των διεργασιών φαίνεται θετική, στην Ισπανία πήρε παράταση έως το Σεπτέμβρη η έκθεση ελέγχου των ισπανικών τραπεζών. Την ίδια στιγμή η Μαδρίτη, ενώ πέτυχε τον στόχο αντλώντας λίγο πάνω από 3 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία 12μηνων και 18μηνων έντοκων γραμματίων, το κόστος δανεισμού στα πρώτα εκτινάχτηκε στο 5,074% από το 2,985% αντίστοιχης προηγούμενης δημοπρασίας.

Υποστηρικτικά στο ενιαίο νόμισμα φαίνεται ότι λειτούργησε σειρά δηλώσεων, όπως είναι η διατήρηση από την ΕΕ του στόχου για ενεργοποίηση του μηχανισμού ESM στις 9 Ιουλίου. Παράλληλα, ο Kraemer του οίκου S&P ανέφερε ότι οι εκλογές στην Ελλάδα περιόρισαν την πιθανότητα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

Στις υπόλοιπες ισοτιμίες, το ευρώ διαπραγματεύεται κάτω από τα 100 γιεν, ενώ η ισοτιμία USDJPY κάτω από τα 79,00 γιεν.
zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα